personalia

Cees Veerman
Cees Veerman, zanger en gitarist van The Cats, is in zijn slaap overleden. Veerman beleefde met de Volendamse band grote successen. Hij is 70 jaar geworden. The Cats bestonden verder uit Piet Veerman, Jaap Schilder, Arnold Mühren en Theo Klouwer. Zij hadden in de jaren zestig en zeventig hits als 'Sure He's a Cat', 'Lea', 'Why' en 'One Way Wind'. De band was een vroege vertolker van de zogenoemde palingsound, de muziekstroming uit Volendam. Vóór zijn tijd bij The Cats, maakte Veerman deel uit van de Mystic Four en The Blue Cats. In de begintijd van The Cats was Veerman - altijd getooid met bril met gekleurde glazen - de leadzanger, maar hij schreef ook veel nummers. Hij woonde de laatste tijd in Indonesië.

David Brenner
De Amerikaanse stand-upcomedian David Brenner is overleden. Hij geldt als een van de eerste stand-upcomedians in de wereld en dankte zijn beroemdheid vooral aan zijn optredens in de jaren zeventig en tachtig als vaste gast in de 'Tonight Show' van Johnny Carson. Brenner trad meer dan 150 keer op in de show. Hij stierf aan de gevolgen van kanker op 78-jarige leeftijd in zijn huis in New York.

Jack van Gelder
Tv-presentator en sportcommentator Jack van Gelder doet mee aan 'The Passion', het tv-spektakel waarin het lijdensverhaal van Jezus aan de hand van popliedjes door bekende Nederlanders wordt naverteeld. Van Gelder speelt de rol van Pilatus, de Romeinse landvoogd die Jezus liet kruisigen (en zijn handen in onschuld waste). Eerder was al bekend dat Jan Dulles (Jezus), Simone Kleinsma (Maria), Stanley Burleson (Petrus), Jamai Loman (Judas) meespelen en dat Beau van Erven Dorens het verhaal presenteert. The Passion wordt dit jaar op 17 april opgevoerd in Groningen. De artiesten zingen en spelen op diverse podia in de stad. Ook dragen mensen een groot verlicht kruis vanuit de Euroborg naar het centrum.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden