personalia

Sylvana Simons

Acht dirigenten-in-spe, onder wie Sylvana Simons, binden vanaf morgen de strijd aan om de titel 'Maestro 2014'. In de AvroTros-show pogen ze Het Balletorkest, een 65-koppig symfonieorkest, te leiden. Simons moet het onder meer opnemen tegen Carlo Boszhard, Lucille Werner en Frans Duijts. Elke week moet een BN'er de dirigentenbok verlaten.

undefined

Lilian Jeanty

De Groningse Lilian Jeanty is gekozen als lid van de telecommunicatie-organisatie van de Verenigde Naties in Genève. Ze is de eerste Nederlander die mag plaatsnemen in de ITU die geschillen tussen landen behandelt over het gebruik van frequenties. Op dit moment werkt Jeanty bij het Groningse Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van economische zaken. Daar is ze coördinator internationale vraagstukken.

undefined

Jan Rijpstra

De gemeenteraad van Noordwijk heeft VVD-prominent Jan Rijpstra (59) voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij reageert blij: "Ik ben ongelooflijk trots en gelukkig." Oud-Kamerlid Rijpstra woont in Zwitserland en is de voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO). Van 2005 tot 2008 was hij al burgemeester van Tynaarlo, in Drenthe.

undefined

Boer Frans

Boer Frans, die meedeed aan het derde seizoen van het KRO-programma 'Boer zoekt Vrouw', is vader geworden. Frans die 333 brieven kreeg, bleef in het televisieprogramma uiteindelijk alleen. Toch ontmoette hij de vrouw van zijn dromen, Leonie, en trouwde in december. Ze beviel eind september van een zoontje. Hij heet Geert en is een heel lief mannetje, aldus de trotse vader. Frans hoopt dat Geert later de boerderij overneemt. Hij zou dan alweer de twaalfde generatie zijn die er rondloopt. Agnes, de eerste boerin die meedeed aan het programma, is in september moeder geworden van een dochter.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden