personalia

Jan van Zanen

Burgemeester Jan van Zanen (VVD) van Utrecht is voorgedragen als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Van Zanen volgt zijn partijgenoot Annemarie Jorritsma op, de burgemeester van Almere. De algemene ledenvergadering van de VNG moet de voordracht tijdens het jaarcongres op 3 juni nog bekrachtigen.

Edgar du Perron

De kersverse vicevoorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam, is gisteren eveneens benoemd als raadsheer in de Hoge Raad. Du Perron is decaan van de Amsterdamse rechtenfaculteit en hoogleraar privaatrecht. Hij begint bij het hoogste rechtsorgaan op 1 juni volgend jaar.

Sue Gibbs

Sue Gibbs, hoogleraar huidregeneratie VUmc/ACTA, heeft op 23 april 2015 de Lef in het lab-prijs gekregen voor haar huid-op-een-chip-model. Dit model maakt het mogelijk om complexe huidziekteprocessen te bestuderen en nieuwe medicijnen te testen zonder gebruik van proefdieren.

Siebe Riedstra

Siebe Riedstra wordt secretaris-generaal bij het ministerie van veiligheid en justitie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van de ministers Blok voor wonen en rijksdienst en Van der Steur van veiligheid en justitie. De benoeming gaat in op 15 juni 2015. Riedstra volgt Pieter Cloo op, die het ministerie verliet kort nadat minister Opstelten en staatssecretaris Teeven om de 'bonnetjesaffaire' opstapten.

Koningin Fabiola

Er komt een ballet geïnspireerd op de sprookjes die de vorig jaar overleden Belgische koningin Fabiola heeft geschreven. Choreograaf Jeroen Verbruggen van Opera Ballet Vlaanderen baseert zich ook op de figuur van de vorstin, voor wie hij een grote fascinatie koestert. Hij gebruikt muziek van Maurice Ravel. De kleding wordt ontworpen door Tim Van Steenbergen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden