personalia

Karl Lagerfeld

Mode-icoon Karl Lagerfeld heeft vier tassen aan het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje geschonken: drie uit de lente/zomercollectie 2015 en de Choupette in Love uit de herfst/wintercollectie 2015. Choupette in Love is geïnspireerd op de kat en muze van de ontwerper en ligt nog nergens in de winkel. De tassen zijn sinds gisteren in het museum te bewonderen.

undefined

Jeroen van Breda Vriesman

Achmea-bestuurslid Jeroen van Breda Vriesman stapt op in verband met het nog altijd voortdurende onderzoek naar mogelijk gerommel bij huurovereenkomsten van fitnesscentra in 2007. Hij trad in september vorig jaar al tijdelijk terug in afwachting van de resultaten van het onderzoek dat het Openbaar Ministerie naar de affaire is begonnen. Van Breda Vriesman was destijds als directievoorzitter van de divisie Zorg eindverantwoordelijk voor de fitnesscentra. Achmea heeft de kwestie begin vorig jaar zelf voorgelegd aan de Belastingdienst.

undefined

Margriet Schneider

Hoogleraar Margriet Schneider (1959) wordt met ingang van 1 november de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Ze volgt dan de huidige bestuursvoorzitter Jan Kimpen op, die acht jaar die functie bekleedde. Schneider is sinds 2010 voorzitter van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie van UMC Utrecht en opleider Interne Geneeskunde.

undefined

Dick Nanninga

Supporters van Roda JC zijn online een petitie begonnen voor een standbeeld voor de dinsdag overleden Dick Nanninga. Het beeld moet bij het stadion komen te staan. Roda wil nog niet inhoudelijk ingaan op de wens van de fans. Met de familie van Nanninga is afgesproken voorlopig geen activiteiten te organiseren. Dinsdag hield Roda voor aanvang van het oefenduel met Alemannia Aachen een minuut stilte voor de spits die in de jaren zeventig furore maakte bij de club uit Kerkrade. Volgens een woordvoerder blijft het daar even bij.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden