personalia

tips: personalia@trouw.nl

Rob Trip en Herman van der Zandt zijn de nieuwe presentatoren van het radioprogramma 'Met het oog op morgen'. De twee nieuwslezers van het NOS-journaal gaan afwisselend de woensdaguitzending van het avondprogramma presenteren. Daarmee volgen ze Clairy Polak op, die vorige maand afscheid nam. Rob Trip was in de jaren negentig ook al een van de vaste presentatoren van 'het oog'.

Hans Smits, de topman van het Havenbedrijf Rotterdam, wordt per 1 januari 2014 de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de Gasunie. Smits werkte in het verleden onder meer als topambtenaar bij het ministerie van verkeer en waterstaat. Daarna was hij topman van Schiphol en van Rabobank. In 2005 werd hij president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam, die aanstelling loopt eind dit jaar af. Smits volgt Gerard van Luijk op, die in december opstapte bij de Gasunie, samen met twee andere commissarissen. Aanleiding was een onderzoek waarin naar voren kwam dat een veel te hoge prijs is betaald bij de overname van de Duitse branchegenoot BEB in 2007.

Aai Prins heeft met haar vertalingen uit het Russisch van het werk van Gogol de Filter Vertaalprijs 2013 gewonnen. Volgens de jury is de taal van Prins 'rijk en levendig en veel sprankelender dan eerdere vertalingen'. Tegelijkertijd formuleert de vertaalster 'strakker' en 'minder omslachtig', aldus de jury. Prins is woonachtig in St. Petersburg, waar ook Gogol (1809-1852) enige tijd woonde en werkte. Prins kreeg de prijs, waaraan een bedrag van 1000 euro is verbonden, uitgereikt tijdens de Internationale Literatuurdagen in Utrecht.

Henk Staghouwer (ChristenUnie) is gisteren beëdigd als gedeputeerde in de provincie Groningen. Hij volgt Wiebe van der Ploeg (GroenLinks) op, die zich terugtrok uit onvrede over de besluitvorming over een megastal. Staghouwer gaat zich onder meer bezighouden met natuur en landbouw. Het provinciebestuur van Groningen bestaat nu uit PvdA, VVD, D66 en ChristenUnie.

Peter van Wageningen is benoemd tot directievoorzitter van verzekeraar Loyalis. Van Wageningen wordt eindverantwoordelijk voor het beleid van de verzekeraar, die onderdeel is van APG Groep. Hiervoor was hij directievoorzitter van Yarden Holding BV. Van Wageningen was eerder werkzaam als commercieel directeur van Zilveren Kruis Achmea. Hij volgt Joop Kanen op die de afgelopen tijd interim-voorzitter was.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden