personalia

Hans van Beers

Hans van Beers, onder andere oud-directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Hij begon in 1986 als directeur en kreeg de opdracht het Rotterdamse orkest verder internationaal te profileren. Samen met toenmalig chef-dirigent James Conlon zorgde hij ervoor dat het orkest meer ging touren en opnames maakte. En hij betrok het bedrijfsleven er nauwer bij. Na een spraakmakend Rotterdams debuut van Valery Gergjev was het voor een belangrijk deel aan Van Beers' doortastendheid te danken dat het orkest de Russische maestro vast aan zich wist te binden. In 1990 vertrok Hans van Beers om directeur van de VPRO te worden. Hij was eerder wethouder cultuur in Den Bosch en daarna lid van de Raad van Bestuur van de NOS, interim-directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam en directeur van het Amsterdams Conservatorium.

Marcy Borders

De Amerikaanse Marcy Borders is op 42-jarige leeftijd overleden. Borders werd bekend als de 'dustlady', toen ze na de aanslagen in New York op 11 september 2001 werd gefotografeerd terwijl ze bedekt was met stof en gruis. Ze is aan de gevolgen van maagkanker overleden. Borders weet haar ziekte aan de aanslag.

Robbert Dijkgraaf

Topwetenschapper Robbert Dijkgraaf wordt de stem de nieuwe tv-serie 'The Mind of the Universe' over de evolutie van onze kennis. Het is een tiendelige serie die de VPRO begin volgend jaar uitzendt.

Karin Steijven

Hogeschool Van Hall Larenstein heeft Karin Steijven benoemd als lector Bijengezondheid. Zij promoveert dit najaar aan de universiteit van Würzburg in Duitsland op het onderwerp: 'Effecten van genetisch gemodificeerde gewassen op bijen'. Haar aanstelling is het van het in 2013 door het Bijenberaad opgestelde 'Actieprogramma Bijengezondheid'. Karin Steijven begint 15 september met haar werk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden