personalia

Henk Aalderink
Na een ernstige ziekte hervat Henk Aalderink in overleg met de Commissaris van de Koning vanaf 1 januari zijn werkzaamheden als burgemeester van Bronckhorst. Zijn gezondheidstoestand is stabiel, de behandelingen blijven wel doorlopen. Aalderink werd de afgelopen maanden vervangen door Fred de Graaf, oud-burgeemester van Apeldoorn en voormalig Eerste-Kamerlid.

Reinier Tweebeeke
Lichtontwerper Reinier Tweebeeke is zondag op 61-jarige leeftijd overleden. Tweebeeke werd op 5 augustus 1952 geboren. Hij heeft ruim 30 jaar voor een groot aantal bekende theatergezelschappen gewerkt. Hij maakte lichtontwerpen en decors voor talrijke musicals, toneel-, dans- en operavoorstellingen. Verder was hij betrokken bij producties van Hauser Orkater en De Mexicaanse Hond, het theatergezelschap van Alex van Warmerdam.

Tweebeeke was ook actief in België, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en de Verenigde Staten. Daar ontwierp hij het licht voor de Broadway-musical Cyrano. Beatrice de Graaf

Voor haar historische onderzoek naar Europees veiligheidsbeleid krijgt Beatrice de Graaf een subsidie van 1,9 miljoen euro. Dat bedrag wordt haar toegekend door de European Research Council (ERC). Voor haar project 'SECURE. Securing Europe, fighting its enemies 1815-1914' brengt De Graaf in kaart welke Europese samenwerkingsprojecten al in de negentiende eeuw werden bedacht om bijvoorbeeld anarchisten, piraten en smokkelaars te bestrijden of de koloniale belangen te verdedigen.

Beatrice De Graaf is een vooraanstaand expert op het gebied van terrorisme, conflict en veiligheid. Ze is verbonden aan de Universiteit Leiden als hoogleraar conflict en veiligheid in historisch perspectief, en ze werkt ook voor het Centre for Terrorism & Counterterrorism. Per 1 februari 2014 wordt ze hoogleraar History of International Relations & Global Governance aan de Universiteit Utrecht.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden