personalia

Erik Menkveld
Schrijver Erik Menkveld is zondag overleden. Menkveld (1959) debuteerde als dichter in 1997 met de bundel 'De karpersimulator', die werd bekroond met de Van der Hoogtprijs en de C. Buddingh'-prijs. Hij publiceerde nadien nog twee dichtbundels. In 2006 verscheen van zijn hand 'Met de meeste hoogachting', een essaybundel in de vorm van brieven aan kunstenaars de hij bewonderde. Voor zijn romandebuut 'Het grote zwijgen' (2011) kreeg hij de Academica Literatuurprijs 2012, een prijs voor een debuterende prozaschrijver.

Michiel van Nispen
Michiel van Nispen (31) uit Breda wordt vandaag geïnstalleerd als Tweede Kamerlid voor de SP. Hij volgt Jan de Wit (68) op, die na zestien jaar de Kamer verlaat. Van Nispen is jurist en sinds 2007 medewerker van de SP-fractie. Hij stond in 2012 op nummer zeventien van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Elton John
Zanger en componist Elton John gaat trouwen met zijn partner David Furnish, nu het sinds zaterdag voor homoseksuelen in Engeland en Wales mogelijk is een huwelijk te sluiten. Dat heeft hij tegen de Amerikaanse zender NBC gezegd. Furnish en Elton John hebben twee aangenomen kinderen: Zachary, die in 2010 werd geboren, en Elijah die vorig jaar ter wereld kwam.

Jett Rebel
Jett Rebel heeft gisteravond de Edison voor beste nieuwkomer gewonnen. De jury van de muziekprijs noemt hem een 'alleskunner'. De Edisons Pop 2014 werden uitgereikt in de Harbour Club in Amsterdam. De Staat kreeg de Edison voor beste rockgroep. De Edison voor beste dance-act ging naar Martin Garrix. De prijs in de categorie Volksmuziek ging naar Frans Duijts. Mister And Mississippi wonnen de Alternative-Edison. De 'Nederlandse Grammy's' worden sinds 1960 toegekend en zijn daarmee de oudste muziekprijzen van Nederland.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden