personalia

Dianda Veldman

Patiëntenplatform NPCF krijgt na de zomer een nieuwe directeur. Dianda Veldman neemt deze positie op 1 september over van Wilna Wind, de oud-vakbondsvrouw die de federatie bijna vijf jaar leidde. Veldman, opgeleid als socioloog, werkte in het verleden onder meer bij KPN en de Vereniging Eigen Huis.

undefined

Prinses Irene

Prinses Irene (75) spreekt op 20 september de 26ste Abel Herzberglezing uit. Haar verhaal zal gaan over de verbondenheid met alle levende wezens op aarde, die grote invloed heeft op keuzen die mensen maken en daarmee bepalend is voor de toekomst.

De Abel Herzberglezing is een initiatief van het Amsterdamse debatcentrum De Rode Hoed en Trouw. De lezing is vernoemd naar de Joodse schrijver Abel Herzberg, om zijn naam en zijn gedachtegoed levend te houden. In 2000 heeft prinses Irene de Stichting Lippe-Biesterfeld NatuurCollege opgericht waar zij voorzitter van is. Deze stichting organiseert trainingen en projecten waarbij het verbinden van mens en natuur centraal staat. Irene geeft zelf trainingen in Nederland en Zuid-Afrika. Kaarten voor de lezing via www.rodehoed.nl.

undefined

Patrick Macnee

In zijn huis in Palm Springs in de Amerikaanse staat Californië is acteur Patrick Macnee overleden. Macnee werd vooral beroemd door zijn vertolking van de rol van John Steed in de tv-serie 'The Avengers'. De in de jaren zestig opgenomen serie was ook op de Nederlandse televisie te zien onder de titel 'De Wrekers'. Macnee speelde verder in toneelstukken onder meer op Broadway. Hij werd 93 jaar oud.

undefined

Daan Frenkel

De Bakhuis Roozeboom Medaille, een wetenschapsprijs, gaat naar Daan Frenkel (1948) voor zijn creatieve scheikundige computersimulaties. De Nederlander is hoogleraar scheikunde aan het prestigieuze Trinity College in het Engelse Cambridge.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden