personalia

Yvonne Dröge Wendel

Beeldend kunstenaar Yvonne Dröge Wendel (54) krijgt de Dr. A.H. Heinekenprijs. Dröge Wendel was artist in residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten Amsterdam (1993-1994) en de Delfina Studios in Londen (2002-2003). Ze is hoofd van de afdeling beeldende kunst van de Rietveld Academie. De onderscheiding, die biermagnaat Alfred Heineken in 1988 instelde als erkenning en aanmoediging van toptalent in de kunsten, is een sculptuur en 100.000 euro, waarvan de helft bedoeld is voor een publicatie of tentoonstelling.

undefined

Hans Nijenhuis

Hans Nijenhuis (53) wordt algemeen hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad en de regionale kranten van de Persgroep Nederland. Hij volgt Christiaan Ruesink (46) op, die overstapt naar weekblad Voetbal International. Nijenhuis is chef van de opinieredactie van NRC Handelsblad en werkte daarvoor in diverse functies bij de krant. Ook zette hij zusterkrant NRC Next op.

undefined

Jenny Arean

Jenny Arean (73) krijgt de Blijvend Applaus Prijs 2016. De zangeres en cabaretière, die in de jaren zestig en zeventig onder andere speelde in de televisiemusical 'Er valt een Ster', film 'Vadertje Langbeen' en musical 'En nu naar bed', krijgt 5000 euro en een bronzen sculptuur.

undefined

Govert Buijs

Hoogleraar politieke filosofie en levensbeschouwing Govert Buijs (51) is als eerste benoemd op de Goldschmeding leerstoel, die door de Amsterdamse VU is ingesteld en de naam draagt van de oprichter van uitzendbureau Randstad. Frits Goldschmeding (82) heeft vorig jaar een deel van zijn vermogen in de gelijknamige stichting gestopt, voor wetenschappelijk onderzoek naar 'mens, werk en economie'. Het onderzoek van Buijs gaat over liefde en markt, een economische theorie waarbij niet eigenbelang uitgangspunt is, maar samenwerking en vertrouwen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden