personalia

Wie is de mol?
Het televisieprogramma 'Wie is de mol?' heeft de gouden Televizierring gewonnen. De makers van het programma versloegen gisteravond de concurrenten 'Divorce' en 'Flikken Maastricht'. 'Wie is de mol?', gepresenteerd door Art Rooijakkers (foto) was voor de zevende keer genomineerd voor de televisieprijs.

Linda de Mol werd uitgeroepen tot de beste tv-vrouw van het jaar. Haar neefje Johnny de Mol kreeg de prijs voor de beste tv-man van 2013. Het Sinterklaasjournaal werd onderscheiden met de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma van het jaar.

Marcel van Eeden
Marcel van Eeden heeft de Ouborg Prijs gekregen. Deze prijs wordt om de twee jaar toegekend aan een Haagse kunstenaar met een oeuvre dat zowel internationaal, landelijk als lokaal van grote betekenis is.

Deze stadsprijs voor beeldende kunst is vernoemd naar de Haagse kunstenaar Pieter Ouborg (1893-1956). De onderscheiding bestaat behalve uit een bedrag van 10.000 euro uit een publicatie bij het Haagse kunst- en architectuurcentrum Stroom en een presentatie in het Gemeentemuseum Den Haag.

Ter gelegenheid van deze prijs toont Van Eeden zijn installatie 'Sammlung Boryna' (2009), bestaande uit zestig tekeningen en twee sculpturen, die inmiddels door het museum is aangekocht.

Vrijwilligers Pauluskerk
De vrijwilligers van de Pauluskerk in Rotterdam krijgen de Laurenspenning 2013. Hiermee geeft het bestuur van de Stichting De Laurenspenning uitdrukking aan haar bewondering en waardering voor de 'onvermoeibare inzet van de 250 vrijwilligers' die het vluchtelingenwerk van de Pauluskerk gestalte geven. Deze vrijwilligers stellen volgens het bestuur hun expertise en vaardigheden ter beschikking van de bezoekers van de Pauluskerk die 'niet zelden in omstandigheden verkeren waar zij zelf niet om gevraagd hebben'. De uitreiking van de Laurenspenning vindt plaats op donderdag 7 november.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden