personalia

Frank de Grave
De Amsterdamse wethouder Freek Ossel heeft donderdag de Frans Banninck Cocqpenning uitgereikt aan Frank de Grave, die afscheid nam als voorzitter van de Raad van Toezicht van Natura Artis Magistra.

Dale Mortensen
De Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Dale Mortensen is deze week op 74-jarige leeftijd overleden. Mortensen won de Nobelprijs in 2010 samen met twee andere Amerikaanse economen, voor hun werk over hoe er in een economie tegelijkertijd sprake kan zijn van hoge werkloosheid en een groot aantal vacatures.

Rabella de Faria
Oud-wethouder van Leefbaar Rotterdam, Rabella de Faria, keert terug in de politiek. Ze wordt lijsttrekker voor de Rotterdamse Ouderenpartij en verwacht met de komende gemeenteraadsverkiezingen drie à zeven zetels binnen te halen. De Faria werd in 2002 wethouder veiligheid en volksgezondheid. Het jaar ervoor was ze als directeur-eigenaar van luchtvaartbedrijf Faravia uitgeroepen tot zwarte zakenvrouw van het jaar. In 2004 moest ze opstappen nadat het fractiebestuur van Leefbaar het vertrouwen in haar had opgezegd.

Allard van der Scheer
In zijn woning in Muiderberg is gistermiddag de acteur Allard van der Scheer overleden. Hij was 85 jaar. Van der Scheer stond tientallen jaren op de planken in toneelstukken en theaterproducties. Ook speelde hij in tv-series en films, zoals In de Vlaamsche Pot, Hamelen en 'Wat zien ik'. Bij het grote publiek was hij bekend als acteur in kluchten.

Madonna

De 26-jarige Timor Steffens uit Roermond wordt genoemd als de nieuwe vlam van Madonna. Steffens, een professioneel danser, en Madonna zijn woensdagavond zoenend gezien tijdens een diner in een Japans restaurant in Rotterdam. Volgens het personeel waren ze 'heel intiem met elkaar.'

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden