personalia

Paul Depla

Paul Depla is per 16 maart de nieuwe burgemeester van Breda. Dat heeft de ministerraad gisteren besloten. Depla (49) is lid van de PvdA en nu burgemeester van Heerlen. Daarvoor was hij wethouder in Nijmegen. In Breda volgt hij Peter van der Velden op, die met ingang van 1 januari ontslag had genomen.

George Marlet

Trouw-verslaggever George Marlet (54) is door het aartsbisdom Utrecht onderscheiden met de Willibrord-penning, een eerbetoon dat wordt uitgereikt aan parochianen die zich langere tijd voor kerk en samenleving hebben ingezet. Hij kreeg de penning namens kardinaal Wim Eijk, uit handen van vicaris mgr. Herman Woorts. Marlet, redacteur religie&filosofie bij deze krant, is veertig jaar actief geweest in de parochie Sint Petrus' banden te Driebergen-Rijsenburg, op muzikaal, liturgisch en bestuurlijk gebied. Voor zijn vrijwilligerswerk kreeg hij in 2010 al een koninklijke onderscheiding.

Aleid Wolfsen

Oud-burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen gaat de commissie leiden die de rechtsbijstand onder de loep gaat nemen. De commissie komt er op verzoek van de Eerste Kamer. Die wil weten waarom de kosten voor de gesubsidieerde juridische bijstand de afgelopen jaren zo enorm zijn gestegen.

Wolfsen is oud-rechter en zat van 2002 tot 2008 in de Tweede Kamer voor de PvdA. Daarna was hij tot eind 2013 burgemeester van Utrecht. In dat ambt kwam hij enkele keren in opspraak.

Willy Vandersteen

'De avonturen van Rikki en Wiske', het eerste Suske en Wiske stripalbum uit 1946, is donderdagavond voor ruim 3500 euro geveild. Een record voor deze strip, die destijds minder dan 1 euro kostte. Van de eerste strip werden maar 7000 exemplaren gedrukt en het is moeilijk deze in goede staat te vinden. De veiling van werk van Willy Vandersteen bij veilingssite catawiki leverde in totaal 30.000 euro op.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden