personalia

Henk van Rhee
Directeur Henk van Rhee van de stichting Tot Heil des Volks stopt voorlopig bij de evangelische hulporganisatie. Mede op doktersadvies neemt hij een jaar rust om zich te bezinnen op zijn loopbaan. Twee jaar geleden raakte Van Rhee met zijn stichting in opspraak door hulpprogramma's voor homoseksuele christenen. 'Different', leerde onder meer om homogevoelens te onderdrukken. Voordat hij bij Tot Heil des Volks aan de slag ging, was Van Rhee partijdirecteur en campagneleider van de ChristenUnie.

John Jorritsma
John Jorritsma is herbenoemd als commissaris van de koning in Friesland. Koning Willem-Alexander heeft het koninklijk besluit vorige week ondertekend. Volgende week woensdag is de beëdiging in Den Haag door minister Ronald Plasterk van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. In december droeg Provinciale Staten Jorritsma voor een tweede periode van zes jaar voor. Hoewel de beëdiging al volgende week is, gaat de benoeming pas in op 16 mei van dit jaar.

Merel Westrik
Merel Westrik versterkt vanaf april het presentatie-team van 'RTL Nieuws'. Westrik begon haar journalistieke loopbaan in 2001 bij de Amsterdamse zender AT5. In september 2011 maakte ze de overstap naar omroep WNL waar zij sindsdien het ontbijtprogramma 'Vandaag de dag' presenteert. Daarin behandelt zij de dagelijkse actualiteit, uiteenlopend van politiek tot sport en van misdaad tot entertainment.

Janet Yellen
Janet Yellen is gisteren beëdigd als nieuwe voorzitter van de Federal Reserve. De plechtigheid vond plaats in de bestuurskamer van de Fed in Washington. Haar termijn loopt tot 3 februari 2018. Zij was eerder vicevoorzitter van de Fed en is de opvolger van Ben Bernanke, die acht jaar aan het roer stond bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken en eind januari aftrad. De 67-jarige Yellen is de eerste vrouw die de leiding krijgt over de Fed.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden