personalia

Emma Watson

De Britse actrice Emma Watson wordt ambassadeur voor de Verenigde Naties. Ze gaat zich inzetten voor UN Women, de afdeling die kansen voor vrouwen en meisjes over de hele wereld wil verbeteren. Watson, afgestudeerd aan een Amerikaanse universiteit, speelde in de Harry Potter-films de rol van Hermelien Griffel. Ze was al eens in Bangladesh en Zambia om onderwijs voor meisjes te bevorderen. Nu gaat ze aan de slag voor HeForShe-campagne van UN Women, die jongens en mannen wil aansporen ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen.

undefined

Menno Buch

Ondernemer en programmamaker Menno Buch is gisteravond op 62-jarige leeftijd overleden. Buch maakte in de jaren negentig furore met zijn omstreden en zwaar bekritiseerde televisieprogramma 'Sex voor de Buch'. Hij bracht daarin seksuele escapades van mensen in beeld. Eerder was de oprichter van sekslijnen veroordeeld wegens belastingontduiking. Buch maakte met Theo van Gogh het programma 'Hoe hoort het eigenlijk?' Zijn meest recente programma was 'Buch in de bajes', voor RTL. Menno Buch was de broer van Boudewijn Buch, die in 2002 overleed. Menno leed aan kanker. Zijn vrouw Nicole meldde dat hij 'gedwongen door zijn duivelse ziekte afscheid heeft genomen van het leven'.

undefined

Marion Pauw

Thriller-schrijfster Marion Pauw gaat voor volgend jaar het geschenkboek maken voor de Maand van het Spannende Boek. Pauw brak in 2008 door met 'Daglicht', waarvoor ze de Gouden Strop won. Onlangs kwam haar nieuwste thriller uit, 'Hemelen'. Pauw verkocht meer dan 500.000 boeken. De afgelopen maand was de Amerikaanse Tess Gerritsen de auteur van de Maand van het Spannende Boek. Van haar geschenkboek 'Incendio' verschenen 513.000 exemplaren. De stichting collectieve propaganda van het Nederlandse boek wil met de Maand misdaadliteratuur onder de aandacht brengen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden