personalia

Marco Verhoef

NOS-weerman Marco Verhoef (44) heeft de Duidelijketaalprijs 2015 gewonnen. Hij is van alle weermannen- en vrouwen de taalvaardigste, zo vindt het Taalcentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam, de initiatiefnemer van de prijs. Taalkundigen van het taalcentrum onderzochten de taalvaardigheid van tien weerpresentatoren, onder wie Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert en William Huizinga. Verhoef sprong eruit in helderheid.

undefined

Hans Smits

President-commissaris Hans Smits van KLM wordt volgend jaar vicevoorzitter van de raad van bestuur van moederbedrijf Air France-KLM. Hij neemt die toezichthoudende functie over van voormalig KLM-directeur Peter Hartman.

undefined

Eva Jinek

Eva Jinek stopt na een seizoen met de presentatie van 'Brandpunt Profiel'. Liesbeth Staats is de nieuwe presentatrice van de portretserie. Jinek presenteerde het programma sinds augustus vorig jaar met afleveringen over onder anderen Humberto Tan, Louis van Gaal en Hillary Clinton. De nieuwe serie met Liesbeth Staats als presentatrice begint zondag 24 mei met een portret van Herman van Veen.

undefined

Jelle Reumer

Jelle Reumer (1953) vertrekt na 28 jaar als directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is benoemd tot deeltijdhoogleraar Vertebrate Paleontology aan de Universiteit Utrecht. Reumer bekleedde de afgelopen tien jaar al een dag in de week een bijzonder hoogleraarschap in dat vakgebied. De column voor Trouw houdt hij aan.

undefined

Edo Haan

Edo Haan (58) wordt de nieuwe burgemeester van Maassluis. Hij volgt de zeventigjarige Koos Karssen op. PvdA'er Haan is econoom en werkte onder meer bij het ministerie van economische zaken. Tussen 2002 en 2014 was hij wethouder en locoburgemeester in Zoetermeer. Op dit moment werkt Haan bij organisatiebureau Berenschot.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden