personalia

tips: personalia@trouw.nl

Dichter Mischa Andriessen heeft de Mr. J.C.Bloem-poëzieprijs 2013 gewonnen voor zijn bundel 'Huisverraad'. Juryvoorzitter en oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdy Verbeet reikt de prijs op 20 april uit in Villa Rams Woerthe in Steenwijk. De prijs is genoemd naar de dichter J.C. (Jacques) Bloem, die samen met zijn levensgezellin en dichteres Clara Eggink in Kalenberg (gemeente Steenwijkerland) woonde. Andriessen (1970) is behalve dichter ook jazzmedewerker van Trouw.

Mart Smeets is ook deze zomer het gezicht van 'NOS Studio Sportzomer: De Avondetappe'. Smeets, die na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd als freelancer voor de NOS is blijven werken, wordt tijdens de aankomende Ronde van Frankrijk bijgestaan door vaste 'sidekicks': de wielerjournalisten Edwin Winkels, Thijs Zonneveld en Bert Wagendorp.

P.F. Thomése wordt met ingang van 1 mei de Vrije Schrijver aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De Vrije Schrijver is de nieuwe naam van een functie die twee vroegere rollen combineert: Schrijver Op Locatie en VUsionair.

Thomése zal spreken tijdens de Opening Academisch Jaar en de Dies Natalis, discussies beginnen, een bijdrage leveren aan colleges en workshops, een boekje schrijven voor de VU-gemeenschap, een slotlezing houden en de drijvende kracht zijn achter het common reading-project waarin zoveel mogelijk medewerkers en studenten gezamenlijk één boek lezen.

Na onder anderen Kristien Hemmerechts, Ronald Giphart, Renate Dorrestein en Abdelkader Benali is Thomése de zevende huisschrijver van de VU.

Zijn aanstelling duurt een jaar.

Jan Koehoorn is vanaf 15 mei de nieuwe directeur van de Vereniging Scouting Nederland. Koehoorn werkte eerder bij landelijke vrijwilligersorganisaties als de Dierenbescherming en Veilig Verkeer Nederland en voor lokale en regionale vrijwilligersorganisaties. Hij is nu nog interim-manager voor een project voor verbetering van het Dierenambulancevervoer en meldkamers in Nederland.

Ellen Nauta-van Moorsel is benoemd tot burgemeester van Hof van Twente. De benoeming gaat in op 15 mei 2013. Nauta (52 jaar) is nu nog directeur van het partijbureau van het CDA. Zij volgt Hans Kok (PvdA) op, die per 8 februari 2011 om medische redenen ontslag had genomen.

De afgelopen twee jaar nam voormalig wethouder van Enschede Jeroen Goudt (CDA) waar als burgemeester.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden