personalia

Elmer Wiemer

Met ingang van 16 maart wordt Elmer Wiemer (38) de nieuwe directeur van Reggefiber. Hij volgt hiermee Bert Nijboer op, die op die datum afscheid neemt en zijn carrière buiten Reggefiber zal voortzetten.

Onder de verantwoordelijkheid van Nijboer realiseerde Reggefiber meer dan twee miljoen glasvezelaansluitingen bij Nederlandse huishoudens. Elmer Wiemer is vanaf 2008 in dienst van Reggefiber en heeft de afgelopen jaren meerdere posities bekleed, onder meer op het gebied van financiën, innovatie en bouw.

undefined

Paul McCartney

Zanger Paul McCartney komt weer naar Nederland. Op zondag 7 juni geeft de voormalige Beatle een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn wereldwijde Out There-tournee. Deze begon 18 maanden geleden en is inmiddels al gezien door meer dan twee miljoen mensen.

undefined

Monique Vogelzang

Monique Vogelzang wordt inspecteur-generaal van het onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs. De benoeming gaat in op 9 april 2015. Vogelzang (1969) is sinds november 2013 hoofdinspecteur voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs bij de inspectie. In die functie was zij ook al plaatsvervangend inspecteur-generaal.

undefined

Alexander Rinnooy Kan

D66-prominent en oud-Ser-voorzitter Alexander Rinnooy Kan stapt binnenkort op als president-commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hij doet dat omdat hij eind mei zeer waarschijnlijk voor D66 gekozen wordt in de Eerste Kamer. Rinnooy Kan staat vierde op de kandidatenlijst. De functies van commissaris bij DNB en lid van de Eerste Kamer zijn formeel onverenigbaar. Rinnooy Kan is sinds juli 2012 voorzitter van de raad van commissarissen van DNB. Daarvoor was hij zes jaar voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en tien jaar bestuurder bij ING. Hij noemde zich 'snurkend lid' van D66.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden