personalia

Jeroen Krabbé

Acteur en regisseur Jeroen Krabbé (70) heeft zo veel voor Amsterdam betekend dat hij daarvoor is onderscheiden. Burgemeester Eberhard van der Laan reikte hem gisteren de Frans Banninck Cocqpenning uit. Die penning gaat naar mensen die zich tijdens een periode van tenminste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de hoofdstad. Krabbé is ook de Amsterdamse hulpsinterklaas.

undefined

DJ Tiësto

De Nederlandse dj Tiësto maakt kans op een Grammy Award. Zijn remix van het nummer 'All Of Me' van John Legend is genomineerd in de categorie Best Remixed Recording, Non-Classical. "Ik ben zo blij, trots en vereerd dat ik genomineerd ben", jubelt Tijs Verwest, zoals de dj uit Breda heet, op zijn Facebookpagina. Zelden wint een Nederlander deze prestigieuze prijs, die ook wel de Oscars van de muziekwereld worden genoemd.

undefined

Pieter van Vollenhoven

Hij heeft even moeten wachten op een feest, maar vanavond viert Pieter van Vollenhoven (30 april 1939) dan toch zijn 75ste verjaardag in het Beatrix Theater in Utrecht. Van Vollenhoven deelt de feestelijkheid met het door hem opgerichte Fonds Slachtofferhulp, dat 25 jaar bestaat. Gasten kunnen hem een bijdrage voor een camera geven óf geld voor het noodhulpfonds van Slachtofferhulp, het Pieter van Vollenhoven Fonds. Dat steunt slachtoffers die buiten hun schuld in (financiële) problemen zijn geraakt.

undefined

Neelie Kroes

Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes gaat aan de slag om van Nederland de Europese verzamelplaats

voor vernieuwende startende ondernemers uit het buitenland te maken. Kroes wordt de komende anderhalf jaar de speciale ambassadeur voor deze zogeheten start-ups. Dat maakt minister Henk Kamp

(economische zaken) vandaag bekend. Vanuit Amsterdam moet zij een nieuwe generatie ondernemers de kans geven hier hun talenten te ontwikkelen en banen te creëren.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden