personalia

Haakon en Mette-Marit

Het Noorse kroonprinselijk paar ligt onder vuur vanwege hun gezinsvakantie eerder deze maand op het luxejacht 'Mia Elise'. Dat schip kan voor 250.000 euro per week worden gehuurd. Het is inmiddels duidelijk dat kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit dat niet zelf hebben hoeven betalen, maar het liberale parlementslid Sveinung Rotevatn wil weten wie hun trip dan wel heeft bekostigd. Haakon en Mette-Marit zijn al eerder bekritiseerd voor hun in Noorse ogen extravagante en luxe leefwijze.

undefined

Femke de Vries

Minister Jeroen Dijsselbloem van financiën heeft hoogleraar Femke de Vries benoemd als bestuurder van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ze volgt Theodor Kockelkoren op. Vanwege haar brede ervaring en de zwaarte van de functie krijgt De Vries een inkomen boven de Balkenende-norm: ze ontvangt bijna 219.000 euro per jaar. De grens voor topfunctionarissen in de publieke en semipublieke sector is 178.000 euro. De Vries werkte eerder bij De Nederlandsche Bank.

undefined

Annejet van der Zijl

Schrijfster Annejet van der Zijl trok zondagavond 597.000 kijkers met haar optreden in het VPRO-programma 'Zomergasten'. Dat is bijna twee keer zoveel als landschapsarchitect Adriaan Geuze en columniste en filosofe Simone van Saarloos. Burgemeester Ahmed Aboutaleb was met 789.000 kijkers de populairste 'Zomergast' van dit jaar.

undefined

Halina Reijn

Actrice Halina Reijn mag op vrijdag 4 september het spits afbijten in de tv-reeks 'College Tour'. Daarin interviewen studenten de gast onder leiding van Twan Huys. Na haar volgen minister Jeroen Dijsselbloem, zanger Guus Meeuwis en rockster Rod Stewart.

undefined

Theo Segers

Staphorst heeft een nieuwe burgemeester: Theo Segers (55), lid van de ChristenUnie. Ook in IJsselstein begint een nieuwe burgervader: Patrick van Domburg (46, VVD).

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden