personalia

Zomergasten

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, schrijver Peter Buwalda en biografe en schrijfster Annejet van der Zijl zijn dit seizoen te gast in het VPRO-programma 'Zomergasten'. De presentatie is opnieuw in handen van Wilfried de Jong. Ook landschapsarchitect Adriaan Geuze, psychiater en filosoof Damiaan Denys en filosoof Simone van Saarloos schuiven aan. Van Saarloos (25), die recensies, essays, interviews, verhalen en columns schrijft voor onder meer Vrij Nederland, de Volkskrant en nrc.next, is de jongste Zomergast ooit.

De eerste aflevering is op zondag 26 juli.

undefined

Stromae

Stromae heeft zijn Afrikaanse tournee geannuleerd omdat Congolese rebellen zijn broer bedreigd zouden hebben. Dat meldt het blad TV familie. De vader van de Belgische zanger, wiens echte naam Paul van Haver is, kwam uit Rwanda en het conflict tussen Rwanda en Congo is nog steeds erg actueel. Stromae's vader kwam om tijdens de genocide in Rwanda in 1994. De dertigjarige artiest zou de emotionele impact van de plek van zijn eerste optreden in Kigali onderschat hebben.

Alexander Italianer

Alexander Italianer wordt de hoogste ambtenaar bij de Europese Commissie in Brussel. De Nederlander volgt de Ierse Catherine Day op, die het secretariaat-generaal van de Europese instelling sinds 2005 leidt. Italianer was vanaf begin 2010 hoofd van de afdeling van de commissie die zich met concurrentie bezighoudt (directoraat-generaal Mededinging). Italianer is de tweede Nederlander op de hoogste ambtenarenpositie. De eerste was Carlo Trojan (1997-2000).

undefined

Thomas Buser

Thomas Buser heeft de Christiaan Huygens wetenschapsprijs 2015 gekregen voor het onderzoek waarop hij in 2012 promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Buser onderzocht onder meer of economische voorkeuren mede worden bepaald door biologische factoren.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden