personalia

Martin Kropff

Rector magnificus Martin Kropff van Wageningen Universiteit verruilt na tien jaar zijn functie voor een baan in Mexico. Hij is per 1 juni benoemd tot directeur-generaal van het internationale onderzoekscentrum CIMMYT. Dit topinstituut richt zich op de verbetering van landbouwsystemen voor maïs en tarwe. Kropff studeerde biologie in Utrecht en promoveerde in Wage-ningen, waar hij sinds 1995 hoogleraar is.

undefined

Wim Vanseveren

Vanaf 1 september staat Wim Vanseveren aan het roer van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel. Hij volgt de huidige directeur Dorian van der Brempt op die deBuren leidt sinds 2005. Vanseveren is germanist en nam jarenlang managers-, directie- en bestuursmandaten waar bij VRT-televisie, Toerisme Vlaanderen, en in de cultuursector. In Nederland was hij recent lid van de Commissie Toekomstverkenning Mediabestel.

undefined

Gerrit Meijer

Volgende week begint Gerrit Meijer, internationaal befaamd patholoog, als hoofd van de afdeling Pathologie van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Hij is ook aangesteld als groepsleider bij het Nederlands Kanker Instituut, het researchinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek. Meijer heeft als aandachtsgebied de gastro-intestinale oncologie. Zijn onderzoek concentreert zich op darmkanker.

undefined

Lourens Blok

De Nederlandse film 'Boy 7' van regisseur Lourens Blok is in de prijzen gevallen op een groot Amerikaans festival. De sf-thriller kreeg een bekroning voor het camerawerk op het Boston SciFi Film Festival. In 'Boy 7' wordt Sam (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) midden in een drukke metro wakker. Hij heeft geen idee wie hij is en hoe hij daar is terechtgekomen. Samen met Lara, die exact hetzelfde probleem heeft, gaat hij op zoek naar hun identiteit en de waarheid. 'Boy 7' is de verfilming van de bestseller van schrijfster Mirjam Mous.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden