personalia

tips: personalia@trouw.nl

Peter Castenmiller wordt voor vier jaar lid van de Kiesraad. Castenmiller (51) is lid van de PvdA. Hij is politicoloog en vooral actief op het terrein van het lokaal bestuur en de lokale democratie. Hij werkt momenteel voor een adviesbureau.

Castenmiller volgt Gert Schutte op. De oud-voorman van het GPV, een voorloper van de ChristenUnie, heeft na twaalf jaar de maximale termijn voor benoeming bereikt.

Nataša Kandic heeft de eerste Civil Rights Defender of the Year award gekregen. Kandic, oprichtster van het Humanitarian Law Center in Servië, krijgt de prijs vanwege haar inzet om oorlogsmisdaden en zeer ernstige schendingen van mensenrechten in voormalig Joegoslavië te documenteren. Ook helpt ze rechtbanken aan bewijsmateriaal en getuigen. Aan de prijs is 50.000 euro verbonden. "Ik heb nog nooit stilgestaan bij de risico's", zei Kandic bij de uitreiking in Stockholm.

Goedele Liekens krijgt een programma over seksualiteit en relaties op de Britse zender Channel 4. De Vlaamse seksuologe moet er volgens de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws waarschijnlijk enkele maanden voor naar Groot-Brittannië verhuizen. De contracten voor de show moeten nog worden ondertekend, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. "Het wordt een soort seksuele opvoeding voor jongeren, waar ik ook de ouders bij zal betrekken", zegt Liekens.

Volgens de voormalige Miss België is Groot-Brittannië eindelijk klaar voor een dergelijke show na 'veel te lang veel te preuts te zijn geweest'.

Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen hebben de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 gekregen voor hun lied 'Vinkeveen'. Die song komt uit de theatervoorstelling 'Angela en de Optigan' en staat op het album 'Ik verdedig' van Angela Groothuizen. De Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, is ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater.

Richard Moti (33), fractieleider van de PvdA in Rotterdam, is gisterrn door zijn eigen fractie voorgedragen als opvolger van wethouder Jantine Kriens. Zij gaat aan de slag als directeur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Moti is naast lokaal politicus ook bestuurder van vakbond FNV Bondgenoten. Net als Kriens zal Moti volksgezondheid, financiën, bestuur en organisatie in zijn wethoudersportefeuille krijgen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden