personalia

tips: personalia@trouw.nl

Estelle Cruijff, de vriendin van kickbokser Badr Hari, heeft Bram Moszkowicz niet langer als advocaat. Cruijff heeft strafpleiter Nico Meijering in de arm genomen om haar belangen te behartigen. Het waarom van deze overstap is onduidelijk.

Cruijff is getuige in het onderzoek naar de mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam Arena. Badr Hari wordt daarvan verdacht. Meijering zei gisteren dat hij Moszkowicz een fax heeft gestuurd met de mededeling dat hij op verzoek van Cruijff de zaak overneemt. Badr Hari wordt verdedigd door Bénédicte Ficq, een kantoorgenoot van Meijering.

Floor Sietsma (20), onderzoeker, is gisteren de jongste doctor in de Nederlandse academische geschiedenis geworden. Op de Universiteit van Amsterdam verdedigde ze haar proefschrift 'Logics of Communication and Knowledge', over de logica van kennis en manipuleren.

Bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) onderzocht Sietsma welke gemeenschappelijke kennis mensen dankzij elkaar en over elkaar kunnen hebben. Daarbij richtte ze zich specifiek op cc-mailtjes (waarin de afzender en alle ontvangers zichtbaar zijn) en bcc-mailtjes (waarin alleen de verzender en slechts een deel van de ontvangers staan vermeld).

Floor was op haar twaalfde de jongste student ooit aan een Nederlandse universiteit en begon op haar zeventiende aan haar promotieonderzoek. Normaal duurt dat 4 jaar, maar Floor was al in 2,5 jaar klaar. Gezien haar unieke positie werd ze onlangs door het tijdschrift Quest uitgeroepen tot Nerd van het jaar.

Gerben Gerbrandy is vanaf 14 jaunari burgemeester van Achtkarspelen. Gerbrandy (60) is lid van de Friese Nationale Partij (FNP). Hij is oud-wethouder van Wymbritseradiel. Vanaf 2011 is hij raadslid in de gemeente Súdwest-Fryslân. Gerbrandy volgt Tjeerd van der Zwan (PvdA) op die nu burgemeester van Heerenveen is.

Luc Winants is met ingang van 16 januari burgemeester van Brunssum. Winants (48) is lid van het CDA. Hij is voormalig wethouder van Maastricht. Hij volgt C.M.A. Brocken (CDA) op die binnenkort vervroegd met pensioen gaat.

Harm-Jan van Schaik is met ingang van 11 januari burgemeester van Harderwijk. Van Schaik (36 jaar) is lid van het CDA. Hij is oud-wethouder van Amsterdam-Noord. Hij volgt J.C.G.M. Berends (CDA) op die nu burgemeester van Apeldoorn is.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden