personalia

Michiel van Eyck

De galeriehouder die vorig jaar het boek 'Mein Kampf' van Adolf Hitler te koop aanbood, Michiel van Eyck, heeft daarvoor een prijs gekregen van de JOVD. De jongerenorganisatie van de VVD heeft hem zaterdag uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2014. Het boek is in ons land verboden. Galeriehouder Van Eyck is met succes in verzet gekomen tegen de poging van de overheid om de verkoop van 'Mein Kampf' te bestraffen, aldus voorzitter Tom Leijte van de JOVD. De Amsterdammer heeft volgens de jongerentak van de VVD aangetoond dat het verbod volstrekt achterhaald is.

In een reactie laat Van Eyck weten dat hij de prijs ziet als ondersteuning. "Objecten en teksten uit het verleden moeten niet verboden of weggestopt worden, maar moeten dienen als lesstof voor de toekomst."

Geert Mak

De Gouden Ganzenveer 2015 is voor journalist en schrijver Geert Mak. De Academie De Gouden Ganzenveer eert Mak vanwege zijn zeldzame betrokkenheid bij de nationale en internationale geschiedenis en actualiteit. Moeiteloos weet hij te schakelen tussen zijn geschreven werk en zijn werk voor tv, met als hoogtepunt het boek en de gelijknamige tv-serie 'In Europa'. Mak verenigt in zijn werk uiteenlopende terreinen als de autobiografische essayistiek, de politiek, de journalistiek, de geschiedwetenschap en de godgeleerdheid. De prijsuitreiking vindt plaats op 16 april in Amsterdam.

Sean Penn

Sean Penn heeft zaterdagavond 6 miljoen dollar opgehaald tijdens zijn benefietgala voor Haïti. De acteur organiseert jaarlijks dit vier uur durende gala in het luxe hotel Montage Beverly Hills en nodigt hiervoor al zijn rijke en bekende vrienden uit.

Penn richtte de J/P Haitian Relief Organization op na de aardbeving in Haïti vijf jaar geleden. De opbrengst van het gala gaat naar de nog steeds voortdurende opbouwwerkzaamheden daar.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden