personalia

Virginie Korte-van Hemel
Oud-CDA-politica Virginie Korte-van Hemel is donderdag overleden in haar woonplaats Bussum. Korte-van Hemel was tussen 1982 en 1989 staatssecretaris van justitie in de kabinetten Lubbers I en II. Ook was ze lid van de Tweede en de Eerste Kamer voor het CDA. Als staatssecretaris bracht ze een nieuwe Wet op het Nederlanderschap tot stand, met onder meer een inburgeringsvereiste. Korte-van Hemel was weduwe van advocaat en politicus Herman Korte, die in 2009 overleed.

André Presser
Balletdirigent André Presser is donderdag in Voorburg overleden. Presser was vooral in het buitenland zeer beroemd. Zo begeleidde hij jarenlang de Russische balletdanser Rudolf Noerejev. Presser was 80 jaar. Hij begeleidde overal ter wereld talloze balletvoorstellingen als pianist en als dirigent. Ook was hij een veelgevraagd gastdirigent, onder meer bij gezelschappen uit Parijs, Boston, Wenen, Hamburg, Berlijn en Monte Carlo. Vanaf medio jaren zestig was hij de vaste dirigent voor gastoptredens van Noerejev.

Carolien Gehrels
De Amsterdamse wethouder en locoburgemeester Carolien Gehrels (economische zaken) verruilt de lokale politiek voor een functie bij Arcadis. Ze gaat voor het advies- en ingenieursbureau grote Europese steden helpen aantrekkelijker te worden door investeerders en ontwikkelaars aan te trekken, of musea en theaters. Naast economische zaken had ze in Amsterdam kunst en cultuur in haar portefeuille.

Amira Willighagen
De pas 10-jarige Amira Willighagen bracht vorige week haar eerste album uit en ze is in de eerste week meteen goed voor de nummer één positie in de Album top-100. Ze is hiermee de jongste solist in de geschiedenis van de Nederlandse hitlijsten die dit op haar naam mag schrijven. Dat meldt Veenings Music Promotion. De winnares van 'Holland's got talent' reisde voor de opnames met haar moeder naar Engeland, waar ze tien aria's inzong.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden