personalia

Mark Singleton

Mark Singleton wordt de nieuwe directeur van het Internationaal Centrum voor Contra-Terrorisme (ICCT) in Den Haag. Singleton was eerder onder meer speciaal adviseur bij de Verenigde Naties op het gebied van het vredesproces in het Midden-Oosten. Hij werkte ook op het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag en was landdirecteur in Mali voor ontwikkelingsorganisatie SNV. Singleton volgt Peter Knoope op die sinds de oprichting in 2010 leiding gaf aan het ICCT.

undefined

Nala

In Safaripark Beekse Bergen in het Brabantse Hilvarenbeek is donderdag een kafferbuffeltje geboren, zo maakte het dierenpark gisteren bekend. Het vrouwtje weegt 60 kilo en heet Nala, dat 'cadeautje' betekent in het Swahili. Het is voor het eerst dat er een kafferbuffelkalfje is geboren in Nederland. Kafferbuffels leven in Afrika, ten zuiden van de Sahara. Ze staan bekend om hun onvoorspelbaarheid en kunnen daardoor flink gevaarlijk zijn.

undefined

Tom Kliphuis

Tom Kliphuis (50) wordt per 1 september de nieuwe bestuursvoorzitter van verzekeraar VGZ. Hij volgt Rob Hillebrand op, die zijn functie op 1 juli om gezondheidsredenen neerlegde. Kliphuis werkte eerder voor de verzekeringstak van ING, in Mexico en Chili. Zijn benoeming bij VGZ moet nog worden goedgekeurd door de ledenraad en de ondernemingsraad.

undefined

Nanke Flach en Annette Scholten

Pianiste Nanke Flach en celliste Annette Scholten hebben op het Ibla Grand Prize 2014 een eervolle vermelding gekregen voor hun optreden met een zingende zaag. De lame sonore, die door Scholten werd bespeeld, was voor het eerst in de geschiedenis van het concours te horen. De lame sonore werd door de Fransman Jacques Keller ontwikkeld. Marlene Dietrich trad veel met het instrument op. Het concours werd voor de 23ste keer gehouden in Sicilië.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden