personalia

Maarten 't Hart

Schrijver Maarten 't Hart heeft zaterdag een Diamanten Boek gekregen omdat er meer dan een miljoen exemplaren van zijn roman 'Een vlucht regenwulpen' zijn verkocht. Het boek, dat ook is verfilmd, verscheen in 1978.

De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek reikt sinds 2012 Gouden, Platina en Diamanten Boeken uit voor boeken waarvan meer dan respectievelijk 250.000, 500.000 en een miljoen exemplaren zijn verkocht. Het is voor het eerst dat er een Diamanten Boek is uitgereikt.

undefined

Stevo Akkerman

Stevo Akkerman, buitenlandredacteur bij Trouw, heeft met zijn roman 'Donderdagmiddagdochter' de Literaire Juryprijs gewonnen van het Christelijk Literair Overleg (CLO). De prijs werd hem zaterdag uitgereikt tijdens het festival 'Smeken om verbeelding' in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. De CLO-prijs is een nieuwe literaire prijs, die dit jaar voor het eerst is toegekend. Andere genomineerden waren onder anderen Vonne van der Meer met 'Het smalle pad van de liefde' en Jannie Regnerus met 'Het lam'. Akkerman won met zijn roman in oktober al de prijs voor 'Het beste spirituele boek' in België.

undefined

Lize van Olden, Victoria Osborn

Het duo Lize van Olden en Victoria Osborn heeft dit weekeinde de juryprijs gewonnen van Cameretten, het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland. De jury noemde Oldenosborn een 'heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo' dat goed op elkaar is ingespeeld. Naast Oldenosborn stonden ook Kiki Schippers en Emiel van der Logt in de finale van de wedstrijd voor aanstormende cabaretiers. Schippers won de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs. De jury prees haar sterke podiumpersoonlijkheid.

De finalisten zijn tot mei volgend jaar in theaters in Nederland te zien met de Cameretten Finalistentournee. Eerdere winnaars waren Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden