personalia

Peter Schalk

De SGP heeft Peter Schalk benoemd tot lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen van volgend jaar. Schalk (53) werkte in het onderwijs en is nu actief bij de RMU, de christelijke vakorganisatie voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen. De nieuwe Eerste Kamer wordt op 26 mei 2015 gekozen door de nieuwe leden van de Provinciale Staten. De Statenverkiezing is op 18 maart.

undefined

Harry Huisintveld

Na een schorsing van een jaar is pater Harry Huisintveld vanaf zondag weer priester-assistent in de parochie Sint Jan de Doper (Stichtse Vecht en Ronde Venen). Kardinaal Eijk schorste Huisintveld vorig jaar omdat hij tijdens de eucharistieviering op Witte Donderdag het eucharistisch gebed niet had uitgesproken. Huisintveld sloeg het verplichte gebed over omdat hij naar eigen zeggen een viering wilde houden die 'dicht bij de mensen stond'. De schorsing kwam aartsbisschop Eijk op forse kritiek te staan, ook van zijn voorganger kardinaal Simonis. De orde der dominicanen, waartoe Huisintveld behoort, noemde de maatregel 'onevenredig zwaar'.

undefined

Sietje Tammens

In haar woonplaats Winsum is zaterdag op 100- jarige leeftijd de Groningse verzetsvrouw Sietje Gravendaal-Tammens overleden. Tammens werd geboren in Kloosterburen en woonde en werkte aan het begin van de oorlog in de stad Groningen. Ze werd tot de top van het verzet gerekend. Tammens werd tegen het eind van de oorlog opgepakt in Amsterdam en zat tijdens de bevrijding in een strafkamp op Borkum.

undefined

Wouter Hamel en Daan Schuurmans

Zanger Wouter Hamel (foto) en acteur Daan Schuurmans zijn de winnaars van de Gouden Notekrakers 2014, een prijs van uitvoerende kunstenaars voor uitvoerende kunstenaars in de categorieën muziek en televisie. Hamel won voor zijn theaterconcerten 'Nobody's tune', Schuurmans voor zijn optreden in 'Heer en meester'. De twee namen de prijs gisteravond in ontvangst.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden