personalia

Leo Bruijn
Leo Bruijn is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in Rotterdam. Hij volgt Hamit Karakus op, die vertrok na de voor de partij teleurstellende uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij de PvdA zes zetels verloor en zakte van veertien naar acht. Er waren meerdere kandidaten voor de functie. Burgemeester Aboutaleb installeerde gisteren de nieuwe gemeenteraad; 23 van de 45 raadsleden zijn nieuw.

Karianne Lindenhovius

Karianne Lindenhovius (42), industrieel ontwerper en innovatiemanager bij Pontes Medical in het UMC Utrecht, is gekozen tot ingenieur van het Jaar. Onder haar leiding worden op basis van ideeën van artsen nieuwe technologische producten ontwikkeld en op de markt gebracht. Na Utrecht passen ook het Amsterdamse AMC en VUmc deze aanpak toe. Er zijn inmiddels zeven instrumenten ontworpen.

Liesbeth Spies
Oud-minister van binnenlandse zaken Liesbeth Spies is gisteren aan de slag gegaan met haar 'Commissie van toezicht financiën politieke partijen'. De commissie, die verder bestaat uit de oud-Kamerleden Ewout Irrgang en Ed Anker, houdt de uitvoering in de gaten van de Wet Financiering Politieke Partijen, die sinds mei 2013 van kracht is. Politieke partijen moeten giften boven 1000 euro registreren en vanaf 4500 euro openbaar maken, mét naam en woonplaats van de gever.

Alexander Rinnooy Kan
Alexander Rinnooy Kan ontvangt de Akademiepenning 2014. Deze tweejaarlijkse onderscheiding voor mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor de bloei van de wetenschap in Nederland, wordt eind mei uitgereikt. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gisteren bekendgemaakt. Rinnooy Kan is onder meer universiteitshoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij zes jaar lang voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden