personalia

Pino Puglisi
Pino Puglisi is zaterdag zalig verklaard door paus Franciscus. De priester werd in 1993 vermoord voor de kerk in de wijk Brancaccio in de Siciliaanse hoofdstad Palermo, waar hij tegen de maffia streed. Daags na de ceremonie riep de paus leden van de maffia op om berouw te tonen. Hij herhaalde daarmee de boodschap van paus Johannes Paulus II. die herinnerde in 1993 de maffiosi aan de Dag des Oordeels; kort daarop werd Puglisi vermoord.

Renzo Martens
Renzo Martens (foto) ontving gisteren in Amsterdam het Cultuurfonds Documentaire Stipendium 2013, een beurs voor documentairemakers. Martens (1973) is onder meer bekend van zijn project 'Episode III: Enjoy Poverty'. Hij filmde een boottocht langs de rivier de Congo en liet daarmee zien hoe ontwikkelingswerkers en journalisten geld verdienen aan armoede in Afrika. Het Cultuurfonds mag dankzij een anonieme donateur 50.000 euro aan Martens geven.

Peter II
De laatste Joegoslavische koning, Peter II, is gisteren bijgezet in het mausoleum van de koninklijke familie in de Servische stad Oplenac, 100 kilometer ten zuiden van Belgrado. Ook de lichamen van zijn moeder, koningin Maria, zijn vrouw, koningin Alexandra, en zijn broer Andrej hebben daar hun laatste rustplaats gekregen. Peter II werd in 1934 koning en bleef aan tot het einde van de monarchie in 1945. In 1970 overleed hij.

Nina Agdal
Het Deense ondergoedmodel Nina Agdal heeft tijd vrijgemaakt om met een Amerikaanse tiener naar diens eindfeest op de middelbare school in Californië te gaan. Naar eigen zeggen liep de 31-jarige destijds haar schoolfeest mis. De 17-jarige Jake Davidson vroeg eerst in een veelbekeken internetvideo naar model Kate Upton, maar die had andere verplichtingen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden