personalia

Ed Nijpels
Oud-politicus Ed Nijpels wordt voorzitter van de commissie die in de gaten houdt of en welke voortgang er wordt gemaakt met het energieakkoord. Hij is voor vier jaar benoemd. De zogeheten commissie borging energieakkoord moet erop toezien dat afspraken worden nageleefd en dat indien nodig maatregelen kunnen worden bijgesteld. Nijpels was eerder onder meer minister van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu.

Toine Manders
Toine Manders, nu nog voor de VVD in het Europees Parlement, wordt lijsttrekker voor 50Plus bij de Europese verkiezingen. Manders (57) wordt als enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap voorgedragen tijdens de algemene ledenvergadering op 2 november in Hilversum.

Richard Zijlma en Russel Shorto
Russel Shorto en Richard Zijlma (foto) hebben gisteren de Frans Banninck Cocqpenning uigereikt gekregen uit handen van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. De schrijver Shorto nam gisteren afscheid als directeur van het John Adams Institute. Hij heeft daar vele bekende auteurs naar Amsterdam gehaald en voor het Hudsonjaar, 2009, heeft hij met Geert Mak het boek '1609, De vergeten geschiedenis van Hudson, Amsterdam en New York' geschreven.

Richard Zijlma is directeur van het Amsterdam Dance Event (ADE). Door zijn 'inspirerende inzet, indrukwekkende ervaring en tomeloze energie' is ADE uitgegroeid tot een van de belangrijkste dance-evenementen ter wereld. De zeventiende editie vorig jaar trok 200.000 bezoekers, van wie 40.000 uit het buitenland. Mede hierdoor werd Amsterdam 'hoofdstad van de dance'.

Johan Schrijver
Scheidend directeur Johan Schrijver van Atradius Dutch State Business - kredietverzekeraar namens de Nederlandse overheid - is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Schrijver heeft de export sterk bevorderd met kredietverzekering voor rekening van de staat.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden