personalia

tips: personalia@trouw.nl

Anthony Hopkins gaat Freddy Heineken spelen. De Britse acteur (75) is gestrikt voor de film 'The Kidnapping of Freddy Heineken', naar het boek dat Peter R. de Vries schreef over de ontvoering. In 2011 kroop Rutger Hauer in de huid van de biermagnaat voor 'De Heineken Ontvoering'.

Johan Stapel wordt directeur van het nieuwe Caribbean Netherlands Science Institute (CNSI) op St. Eustatius. Dat wetenschappelijke kenniscentrum gaat onderzoek verrichten op terreinen als archeologie, vulkanologie en tsunami's. Ook moet het een educatieve functie vervullen in Caribisch Nederland. Stapel (1967) is nu nog werkzaam aan de Universiteit Wageningen. Daar werkte hij onder meer mee aan de opbouw van een tropenteam.

Luciano Lutring is maandag op 75-jarige leeftijd overleden. Lutring werd in de jaren zestig en zeventig bekend als de 'solist met het machinegeweer', omdat hij banken en winkels overviel met zijn in een vioolkist verborgen mitrailleur. Hij zou in Frankrijk en Italië honderden overvallen hebben gepleegd en daarbij naar zijn eigen schatting ongeveer 15 miljoen euro hebben buitgemaakt. Toen hij achter de tralies belandde, ontwikkelde hij zich als schrijver en schilder. Tot zijn bekendste boeken behoren 'De moordenaar staakt niet' (1966) en 'Als twee druppels water' (2007).

Filmmaker Ingrid Kamerling (32) heeft in Madrid de publieksprijs en de Freak-Award gewonnen met haar eerste documentaire 'Geluiden voor Mazin'. In de documentaire gaat de dove Soedanees-Nederlandse Mazin na een operatie voor het eerst horen. Vorig jaar november won Kamerling de hoofdprijs van 15.000 euro voor de beste jeugddocumentaire op het Idfa in Amsterdam. Aan de publieksprijs op Documenta Madrid is duizend euro verbonden. Met het winnen van de Freak-Award wordt Kamerling gekoppeld aan een Spaanse distributeur die de film naar vijftig extra festivals stuurt.

Robert ten Brink is gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ten Brink ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Amsterdam, Eberhart van der Laan. Hij is een van de eersten die een lintje krijgen van koning Willem-Alexander.

Robert ten Brink ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij is dit jaar tien jaar ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden