personalia

JOËL CAHEN

Nominaties boekenprijs

De jury voor het Beste Spirituele Boek 2016 heeft de genomineerden voor dit jaar vastgesteld. Het zijn: Brené Brown met 'Sterker dan ooit', Susan Gillis met 'Mindful communiceren', Stine Jensen met 'Go East', Inez van Oord met 'Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?' en Matthieu Ricard met 'Altruïsme'. De jury - die bestaat uit KRO-NCRV-presentatrice Jacobine Geel, boekhandelaar Kitty Geerts en Trouw-journalist Marije van Beek - maakt later in de Maand van de Spiritualiteit de winnaar bekend. Die maand gaat vandaag van start en heeft als thema 'Werk in evenwicht'. Trouw is mede-initiatiefnemer van de Maand van de Spiritualiteit. Managementgoeroe Ben Tiggelaar schreef een essay over het thema. In de Verdieping van vandaag wordt hij daarover geïnterviewd.

undefined

Joël Cahen

Bij zijn afscheid van het Joods Historisch Museum in Amsterdam heeft vertrekkend directeur Joël Cahen gisteren een belangrijke onderscheiding van de gemeente Amsterdam gekregen, de Frans Banninck Cocqpenning. Deze wordt aan mensen gegeven die meer dan twaalf jaar een belangrijke bijdrage aan Amsterdam leverden. Cahen, die met pensioen gaat, was 13,5 jaar de baas van het museum. Ook was hij een van de aanjagers van Plantage Amsterdam, een nieuw en succesvol toeristisch kwartier.

undefined

Frank Dales

Frank Dales verlaat in de loop van dit jaar de Dierenbescherming, waar hij sinds juni 2007 algemeen directeur/bestuurder is. Onder zijn leiding vond er een ingrijpende reorganisatie plaats. Van een vereniging met 149 zelfstandige afdelingen werd de Dierenbescherming één landelijke organisatie.

undefined

Omar Hazek

De Egyptische dichter en activist Omar Hazek is gisteren vlak voor hij het vliegtuig naar Nederland wilde nemen, aangehouden. Hazek zou in Den Haag een prijs voor de vrijheid van meningsuiting in ontvangst nemen van Oxfam Novib.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden