personalia

Erwin van Lambaart

Holland Casino heeft een nieuwe topman gevonden in theaterman Erwin van Lambaart. Afgelopen zomer vertrok interim-bestuursvoorzitter Willem-Jan van den Dijssel vervroegd, nadat bij onderzoek naar zijn declaratiegedrag was gebleken dat hij privé-uitgaven had gedaan met een zakelijke creditcard en die te laat had terugbetaald. Van Lambaart (52) komt uit de theater- en entertainmentwereld. Hij werkte onder meer bij Joop van den Ende Theaterproducties, Stage Entertainment en Niehe Media.

undefined

Jan-Dirk Sprokkereef

In opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten gaat Jan-Dirk Sprokkereef aan de slag om de kwaliteit van alle Veilig-Thuis-organisaties te verbeteren. Veilig Thuis is in 2015 ontstaan door de samenvoeging van het Steunpunt Huiselijk geweld en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en volgens de inspectie jeugdzorg en gezondheidszorg werkt dat nog niet optimaal. Sprokkereef is nu nog vicevoorzitter van Jeugdzorg Nederland.

undefined

Leo Beulen

Generaal-majoor Leo Beulen wordt de nieuwe bevelhebber van de Koninklijke Landmacht. Nu is hij nog plaatsvervangend commandant van het Duits-Nederlandse legerkorps in Münster. Eerder in zijn militaire loopbaan is hij onder meer uitgezonden geweest naar Bosnië-Herzegovina en Afghanistan. Beulen wordt op 14 maart bevorderd tot luitenant-generaal en volgt tien dagen later luitenant-generaal Mart de Kruif op, die met pensioen gaat.

undefined

Jan Slagter

Jan Slagter, directeur van omroep Max, heeft van minister van defensie Hennis het Ereteken voor Verdienste in goud ontvangen. Volgens de minister heeft hij 'in grote mate bijgedragen aan het zichtbaar maken van de inzet van de krijgsmacht wereldwijd', met name via het tv-programma 'Missie Max'. Daarin worden uitgezonden militairen en hun thuisfront in het zonnetje gezet.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden