personalia

John Kerry
De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, John Kerry, stapt na zijn ambtstermijn uit de politiek. Dat zei hij gisteren in een gesprek met CNN. "Ik heb helemaal geen plannen. Dit is mijn laatste stop." De zeventigjarige Kerry, die ooit een gooi deed naar het presidentschap, werd vorig jaar minister. Hij volgde daarmee Hillary Clinton op. Zijn termijn loopt nog tot 2016.

Anna Enquist
Anna Enquist volgt Menno Wigman op als stadsdichter van Amsterdam. Enquist is met deze benoeming de eerste vrouwelijke Amsterdamse stadsdichter. Twee jaar lang zal zij de hoofdstad, haar bewoners en belangrijke gebeurtenissen bezingen of becommentariëren. De stadsdichter is door het bestuur van stadsdeel Centrum aangesteld, maar werkt onafhankelijk. Anna Enquist (1945), die relatief laat debuteerde met haar bundel 'Soldatenliederen' (1991), heeft een grote staat van dienst, als schrijver en als dichter. Met haar debuutbundel won ze meteen de C. Buddingh'-prijs, en met haar tweede bundel 'Jachtscènes' de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Inmiddels heeft ze zeven bundels op haar naam staan. Haar voorgangers in Amsterdam zijn F. Starik, Mustafa Stitou, Robert Anker en Adriaan Jaeggi.

Meine Pit
Oud-PvdA-Eerste Kamerlid Meine Pit is op 1 februari in Woudrichem overleden. Hij werd 82 jaar. Pit was met een onderbreking van ruim twee jaar tussen 1987 en 1999 senator en hield zich vooral bezig met economische zaken en landbouw. In 1995 werd hij met voorkeurstemmen in de Gelderse Staten herkozen. Pit was een uit de Metaalbond afkomstige vakbondsman, die later zestien jaar een begeleidingsinstituut voor ondernemingsraden leidde. Verder was hij voorzitter van de PvdA in het gewest Gelderland. Bij twee belangrijke besluiten week hij af van zijn fractie. Hij stemde tegen de komst van de Betuwelijn en keerde zich tegen het wetsvoorstel om de varkenshouderij te saneren.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden