personalia

Arturo Licata

De oudste man ter wereld is op 111-jarige leeftijd overleden. Arturo Licata leefde in de Siciliaanse stad Enna en zou volgende week 112 jaar zijn geworden. Licata werkte 20 jaar in een zwavelmijn. Ook was hij actief als musicus, dichter, deurwaarder, mecanicien en verpleegkundige. De oudste inwoonster van Nederland is Egbertje Leutscher-de Vries (111). Zij werd geboren op 22 oktober 1902.

Suzan Daalmans

Juriste Suzan Daalmans (53) wordt met ingang van 1 juni de nieuwe secretaris-generaal van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Daalmans is de eerste vrouw en leek op die positie. Ze was al werkzaam bij het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK) als jurist ad intra en secretaris van het Economencollege van de Kerkprovincie. Daalmanse werkte eerder in juridische, beleidsmatige en leidinggevende functies bij onder meer de politie, het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties en het ministerie van financiën in Den Haag.

Neelie Kroes

Eurocommissaris Neelie Kroes krijgt op 7 mei de Vrede van Nijmegen Penning voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en positie van Europa. Aansluitend zal ze de Vrede van Nijmegenlezing houden. De penning is een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een internationale hoofdrolspeler die zich heeft ingezet heeft voor Europa. Kroes is de derde die de penning ontvangt. Eerdere laureaten waren Jacques Delors en Umberto Eco.

Aleid Wolfsen

Oud-Kamerlid en oud-burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen gaat de staatscommissie 'herijking ouderschap' leiden. Die buigt zich de komende twee jaar over vraagstukken rond afstamming, het meerouderschap, meeroudergezag en het draagmoederschap. De commissie zal onder meer adviseren over de vraag of het mogelijk moet zijn dat een kind in de toekomst meer dan twee juridische ouders kan hebben.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden