personalia

tips: personalia@trouw.nl

Televisiepersoonlijkheid Mies Bouwman bezoekt maandag Het Dorp, de woongemeenschap voor gehandicapten bij Arnhem. Precies vijftig jaar eerder presenteerde zij de legendarische televisiemarathon 'Open het Dorp', waarmee een slordige 22 miljoen gulden (zo'n 10 miljoen euro) werd opgehaald.

Het Dorp, waar ongeveer 250 mensen zelfstandig wonen, was in 1962 een uniek concept. Nu is het achterhaald; in de komende jaren wordt Het Dorp verbouwd tot een gewone Arnhemse woonwijk, met woningen voor mensen met en zonder beperking.

De Nigeriaanse Anthonia Nkem Emegha, alias Miss Afrika Nederland, loopt maandag voorop bij een ballonnenoptocht tegen huiselijk geweld in Amsterdam. De optocht wordt georganiseerd door het Steunpunt Huiselijk Geweld Amsterdam, in het kader van de landelijke 'Week zonder geweld'. In een toespraak op de Dam zal Miss Afrika aandacht vragen voor genitale verminking van jonge meisjes.

Violiste Noa Wildschut (11 jaar) is de winnares van de tweede Concertgebouw Young Talent Award, een gezamenlijk initiatief van Het Concertgebouw en Deutsche Bank. Deze prijs voor jong talent (5000 euro en een sculptuur) wordt uitgereikt op 14 januari 2013. Op diezelfde dag krijgt Janine Jansen de Concertgebouw Prijs. Net als Jansen is Noa Wildschut afkomstig uit de Fancy Fiddlers, een groep jonge violisten die begeleid wordt door muziekpedagoge Coosje Wijzenbeek.

Boerin Henrieke uit 'Boer zoekt vrouw' kon wél lachen om de persiflages in 'De Wereld Draait Door'. In dat praatprogramma namen cabarettiers wekenlang de kijkcijferknaller op de hak, met matig succes. Veel kijkers vonden de persiflages flauw, en Sanne Wallis de Vries, die tv-presentatrice Yvon Jaspers nadeed, noemde haar eigen optreden mislukt. Maar boerin Henrieke heeft er toch 'krom om gelegen', zei ze deze week tegen RTV-Oost. "Het is heel knap gedaan. Precies hoe ik ben."

Marco Borsato, André Kuipers, Ed Nijpels en meer Bekende Nederlanders leveren een bijdrage aan het live-programma 'Sta op tegen kanker', op woensdag 28 november op Nederland 1. Het programma is gebaseerd op het succesvolle 'Stand up to Cancer' dat sinds 2008 in de Verenigde Staten wordt uitgezonden. Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Omgerekend zijn dit elf mensen per uur met als gevolg dat iedereen wel iemand in zijn omgeving kent met kanker.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden