personalia

Martine van Loon-Labouchere

Grootmeesteres van de hofhouding van het Koninklijk Huis Martine van Loon-Labouchere (77) heeft het Groot Erekruis van de Huisorde van Oranje ontvangen. Dat gebeurde bij haar afscheid, na ruim dertig jaar. De grootmeesteres is de 'baas' van de hofdames en onderhoudt onder andere namens de koning de sociale contacten met in Nederland werkende diplomaten. Het is een honoraire, onbetaalde functie. Mevrouw Van Loon is opgevolgd door Bibi Barones van Zuylen van Nijevelt-den Beer Poortugael (49).

Hans Hagenaars

Directeur Particulier Hans Hagenaars (53) stapt op bij ING Nederland en wordt vervangen door de huidige marketingdirecteur Vincent van den Boogert (45). ING geeft geen reden voor het vertrek, maar spreekt van een 'reguliere directiewisseling'. Hagenaars zorgde dit voorjaar voor veel ophef door aan te kondigen dat ING bedrijven inzicht wilde geven in het betalingsgedrag van hun klanten, zodat zij gerichter kunnen adverteren. Die plannen zijn in de ijskast gezet.

Koningin Máxima

Koningin Máxima gaat eind november naar China. Haar bezoek staat in het teken van de toegang van lage inkomensgroepen en kleine agrarische bedrijven tot financiële diensten, de zogeheten inclusieve financiering. Máxima is speciaal pleitbezorger daarvoor namens de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. De koningin zal onder meer president Xi Jingping en vertegenwoordigers van financiële instellingen ontmoeten.

Feike Boschma

Marionettenspeler Feike Boschma is overleden. Boschma, geboren in 1921 in het Friese IJsbrechtum, debuteerde in 1947 bij Wim Sonneveld en werkte samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Volgens de site van het Amsterdamse productiehuis voor beeldend theater Feikes Huis, dat naar hem vernoemd is, was hij een 'vernieuwer pur sang' die nog steeds veel poppenspelers inspireert.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden