PERSONALIA

Prof. dr. Leo Tindemans, Europarlementarier en voorzitter van de Europese Volkspartij, gaat als eerste de Jacques Delors leerstoel bezetten. De wisselleerstoel is vorig jaar na de Europese top in Maastricht ingesteld door vijf universiteiten uit de Euregio Maas-Rijn. Tindemans was van 1974 tot 1978 eerste minister van Belgie en van '81 tot '89 minister van buitenlandse zaken.

Voorzitter J. J. van der Weel van het Nederlandse Rode Kruis is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw onder meer wegens zijn grote verdiensten voor het 125-jarige Rode Kruis.

Het oud-Kamerlid P. A. de Ruiter (53) is benoemd tot projectleider reisdocumenten bij het ministerie van binnenlandse zaken Hij wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het nieuwe paspoort en de Europese reiskaart. De Ruiter zat van 1971 tot 1976 in de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij is als projectleider de opvolger van mr. J. Kruimel.

Ing. Cees Gravendaal, directeur voorlichting en externe betrekkingen van het ministerie van landbouw wordt in mei landbouwraad en gaat Nederland vertegenwoordigen in Thailand, Maleisie, Singapore en Vietnam en bij de permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de Economische en sociale commissie voor Azie en het Stille-Oceaangebied (ESCAP). Zijn standplaats wordt Bangkok. Gravendaal, 50 was onder meer journalist bij NCRV, KRO en NOS-radio en televisie. Sinds 1987 is hij directeur voorlichting en externe betrekkingen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden