personalia

Wassila Hachchi

D66-Kamerlid Wassila Hachchi (36) verlaat per direct de Nederlandse politiek. Ze verhuist naar de Verenigde Staten en gaat daar voor de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton werken. Hachchi zat ruim vijf jaar in de Kamer. Ze voerde het woord over onder meer Defensie en het Caribisch gebied. Ook zat ze in de parlementaire enquêtecommissie die de woningcorporaties onderzocht en in 2014 met haar resultaten kwam. Voor haar politieke tijd werkte Hachchi bij de marine.

Zij wordt opgevolgd door Salima Belhaj (37). Zij is sinds begin 2008 voorzitter van de D66-fractie in de gemeenteraad van Rotterdam.

undefined

Rijk de Jong

Schrijver Aristide von Bienefeldt, een pseudoniem van Rijk de Jong, is vrijdag op 56-jarige leeftijd overleden. De auteur was al enige tijd ziek. Von Bienefeldt debuteerde in 2002 met 'Bekentenissen van een stamhouder'. De naam leidde tot speculaties. Sommigen dachten dat Arnon Grunberg hierachter zat.

undefined

John van den Heuvel

John van den Heuvel heeft dinsdag de ChildRight Award 2016 gekregen, voor zijn programma 'Ontvoerd'. ChildRight is een stichting die opkomt voor de rechten van kinderen. Van den Heuvel krijgt de prijs voor zijn inspanningen om kinderen te helpen in benarde en gevaarlijke situaties. In zijn programma spoort hij kinderen op die door een van de ouders zonder toestemming meegenomen zijn naar het buitenland.

undefined

Timothy Broas

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland stopt ermee. Timothy M. Broas (61) wil meer tijd besteden aan zijn gezin en gaat terug naar de VS, zo staat op de website van de ambassade. Broas kwam pas in maart 2014 naar Nederland. Zijn benoeming liet lang op zich wachten, omdat de eerste voordracht werd ingetrokken. Hij had met te veel alcohol op achter het stuur gezeten en had zich verzet tegen zijn arrestatie. Hij kreeg een kleine boete.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden