personalia

Jan Aantjes

Afgelopen woensdag is politicus Jan Aantjes overleden in zijn woonplaats De Bilt. Aantjes was lid van de Anti-Revolutionaire Partij (ARP) en ondermeer burgemeester in Brakel, Oud-Beijerland en Bussum.

Ook was hij officier in de Orde van Oranje-Nassau. Aantjes komt uit een politieke familie. Zijn vader was burgemeester en wethouder en zijn broer is oud-ARP-leider Wim Aantjes. Jan Aantjes is 94 jaar geworden.

undefined

Jacques Kloes

Zanger Jacques Kloes van de Nederlandse Dizzy Man's Band is donderdag overleden. Kloes is 67 jaar geworden. Vooral in de jaren zeventig was 'lolbroekenband' Dizzy Man's Band erg populair. De groep debuteerde in 1970 met het nummer Tickatoo. Daarna volgden hits als The Show (1973) en The Opera (1975). In 1983 viel de Dizzy Man's Band uiteen om in 2009 te herrijzen. De achtmansformatie trad nog geregeld op.

undefined

John Nash

Wiskundige John Nash heeft de prestigieuze Abelprijs gewonnen, de Nobelprijs voor de wiskunde. Nash deelt de prijs met Louis Nirenberg voor hun bijdrage aan de kennis over zogeheten partiële differentiaalvergelijkingen. Nash is beroemd geworden door de Hollywoodfilm 'A Beautiful Mind', die voor een deel gaat over zijn schizofrenie. De Abelprijs is door de Noorse regering ingesteld om het gebrek aan een Nobelprijs voor de wiskunde op te vullen. Nash won de Nobelprijs voor de economie in 1994 en is de eerste persoon die de Nobelprijs én de Abelprijs heeft gewonnen.

undefined

Ivo van Hove

De musical 'Lazarus', met muziek van David Bowie, zal worden geregisseerd door Ivo van Hove, de directeur van Toneelgroep Amsterdam. De musical is geschreven door Enda Walsh en geïnspireerd door het boek en cultfilm 'The Man Who Fell to Earth'. David Bowie schrijft nieuwe nummers voor Lazarus en zal oudere songs uit zijn oeuvre opnieuw arrangeren.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden