personalia

Ellen van Acht

Ellen van Acht uit Groningen is door jury én publiek unaniem gekozen tot de meest duurzame bouwvrouw van Nederland 2014. Van Acht is directeur van de stichting Kuub, die mensen adviseert bij de bouw van hun eigen huis. De Groningse bouwkundige was een van de bedenkers van de Reimarkt, de 'supermarkt waar je duurzaam wonen kunt kopen'.

undefined

Andrée van Es

Oud-Kamerlid en voormalig wethouder van Amsterdam, Andrée van Es, wordt voorzitter van de Nationale Unesco Commissie. De Nationale Unesco Commissie is de schakel tussen de VN-organisatie Unesco en Nederlandse deskundigen en instellingen op het gebied van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. Zij adviseert de Nederlandse overheid over deze onderwerpen. Van Es (61) zat in de Kamer namens de PSP. Daarna was ze lid van GroenLinks, waarin de PSP in 1990 opging.

undefined

Maarten van Rossem

Maarten van Rossem houdt bij de uitreiking van de Gouden Kalveren, vrijdag, een toespraak ter herinnering aan Theo van Gogh. Dat heeft het Nederlands Film Festival bekendgemaakt. Van Rossem (70) en Van Gogh waren goed bevriend. Na de moord op de uitgesproken filmmaker, tien jaar geleden, was Van Rossem een van de sprekers op zijn crematie. Ook speelde de historicus zijn enige filmrol tot nu toe in de film 'In het belang van de staat' van Van Gogh. Deze film won in 1997 een Gouden Kalf.

undefined

Jan Kees de Jager

KPN heeft oud-minister van financiën Jan Kees de Jager (45) benoemd tot financieel directeur. Het concern informeerde de aandeelhouders gisteren over het voornemen De Jager te benoemen. Daarna werd hij formeel door de raad van commissarissen benoemd tot lid van de raad van bestuur. De Jager zal per 1 november de functie van financieel directeur bij het telecombedrijf op zich nemen. Hij volgt Steven van Schilfgaarde op.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden