personalia

tips: personalia@trouw.nl

Ralph Hamers wordt de nieuwe topman van bank en verzekeraar ING. Als aandeelhouders in mei zijn benoeming goedkeuren, volgt hij in oktober terugtredend bestuursvoorzitter Jan Hommen (69) op. Met zijn 46 jaar wordt Hamers dan de jongste topman ooit in de geschiedenis van de bank en verzekeraar.

Hamers studeerde econometrie aan de Universiteit van Tilburg en begon zijn bankloopbaan in 1989 als managementtrainee bij ABN Amro. Twee jaar later stapte hij over naar ING, en daar is hij nooit meer weggegaan.

Als hij straks bestuursvoorzitter wordt, is dat zijn tiende betrekking in 22 jaar bij ING. Hij begon als relatiebeheerder 'structured finance' voor grote klanten. Verderop in zijn loopbaan stond hij wereldwijd aan het hoofd van het zakelijke netwerk van de bank.

Hij heeft ook ervaring met de consumentenkant van de organisatie. Zo gaf hij onder meer leiding aan ING Bank in Nederland. Sinds maart 2011 is hij voorzitter van ING België en Luxemburg.

Magic Slim, de Amerikaanse bluesgitarist, is op 75-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Philadelphia. Slim werd geboren als Morris Holt in een katoenplukkersfamilie in Torrence, Mississippi. Hij speelde als kind piano, maar toen hij op zijn dertiende zijn rechterpink verloor bij een katoenpluk-ongeluk verruilde hij noodgedwongen de toetsen voor de snaren.

In de jaren zestig richtte hij zijn band The Teardrops op, die zes keer werd uitgeroepen tot beste bluesband van de Verenigde Staten. Hart- en longproblemen dwongen hem eind januari zijn tournee met The Teardrops vroegtijdig af te breken. Slim heeft meer dan dertig bluesalbums op zijn naam staan.

Adolf Hitler neemt vandaag deel aan de verkiezingen in de Indiase deelstaat Meghalaya. De kandidaat gaat niet onder zijn beladen naam gebukt. Hij wijst erop dat zijn volledige naam Adolf Lu Hitler luidt, en dat hij dus geen volledige naamgenoot van de Führer is.

De Indiase Adolf, geboren in 1948, werd al drie keer eerder verkozen, zonder enige ophef.

De inwoners van de kleine noordoostelijke deelstaat hebben een voorliefde voor bijzondere of zelfs omstreden namen. Ook ene Frankenstein staat op het stembiljet, net als enkele Kennedy's.

De Tweede Wereldoorlog ging goeddeels aan India voorbij. Veel Indiërs zien Hitler niet als het vleesgeworden kwaad, maar slechts als een intrigerende figuur. Zijn 'Mein Kampf' ligt in de etalages van veel boekhandels.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden