personalia

Birgit Meyer

Hoogleraar religiewetenschap Birgit Meyer aan Universiteit van Utrecht heeft een prestigieuze prijs gekregen. Het gaat om de Prijs Akademiehoogleraren, die wordt toegekend door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Meyer krijgt een miljoen euro, te besteden aan een door haar zelf te kiezen wetenschappelijk doel. Elk jaar krijgen twee onderzoekers de Prijs Akademiehoogleraren. De prijs is bedoeld voor onderzoekers tussen de 54 en 59 jaar die hebben bewezen dat ze binnen hun vakgebied tot de wereldtop horen. Meyer (55) laat in haar onderzoek naar de rol van godsdienst dat grondige kennis van religie belangrijk is voor een beter begrip van de wereld.

undefined

Wim Sonneveld

Cabaretier, acteur en zanger Wim Sonneveld (1917-1974) krijgt een brug in Amsterdam. De gemeente laat een brug bij het DeLaMar Theater naar Sonneveld vernoemen. Eigenlijk hadden fans een andere brug bepleit: die waar Sonneveld jarenlang vlakbij woonde, en waar hij op staat op de hoes van 'Aan de Amsterdamse grachten' (1960), hoek Reguliersgracht/Keizersgracht.

undefined

Cees Dekker

Hoogleraar moleculaire biofysica Cees Dekker (TU Delft) is de andere winnaar van de Akademiehooglerarenprijs. Dekker (56) maakte in de jaren negentig furore met onderzoek naar nanotechnologie. Hij boog zich over de eigenschappen en mogelijkheden van nanobuisjes van koolstof. Dekker is tevens de grondlegger van de studie Nanobiologie. Ook hij krijgt een miljoen euro.

Ronald Koeman

Ronald Koeman doet het in zijn eerste seizoen als coach bij Southampton erg goed. De club staat zevende en de fans zijn zo tevreden dat ze zaterdag hebben uitgeroepen tot Ronald Koeman Day. Zij roepen iedereen op in oranje Koeman-shirts naar de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur te komen.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden