personalia

Jules Deelder

De Rotterdamse stadsdichter Jules Deelder wordt 28 november 70 jaar en de stad treft daar nu al de voorbereidingen voor. Er komt een bundel met de favoriete Deelder-gedichten van de Rotterdammers zelf. Ze kunnen die inleveren bij burgemeester Achmed Aboutaleb, of bij de bibliotheek. Uitgeverij De Bezige Bij bundelt een selectie uit deze inzendingen. Aboutaleb zei gisteren dat de dichter en nachtburgemeester graag wil dat hij eens wat drinkt. "Ik grapte een keer tegen hem dat ik niet drink omdat ik als burgemeester misschien wel een kapitale beslissing moet nemen. Dan kan ik niet beschonken zijn. Daarop zei hij dat mijn voorgangers de stad alleen maar bestuurden als ze gedronken hadden." Deelder belichaamt volgens de burgemeester het DNA van de Rotterdammer. "En dan niet die havenarbeider, maar meer de denker, het expressieve."

undefined

Malia Obama

Na een dringend verzoek van haar moeder, zijn foto's van Malia Obama (16) van de website van fotopersbureau AKM-GSI verwijderd. De oudste dochter van de Amerikaanse president loopt in Los Angeles stage bij de tv-show van Halle Berry. Ze werd gefotografeerd nadat ze met vrienden had gegeten in een restaurant. AKM-GSI plaatste die foto op de website, maar haalde die er weer af toen het Witte Huis bezwaar maakte. Volgens showbizz-persbureau TMZ mogen de dochters van Obama alleen gefotografeerd worden als hun vader erbij is.

undefined

Hans van Velzen

De Amsterdamse bibliotheekdirecteur Hans van Velzen heeft bij zijn afscheid de Frans Banninck Cocqpenning gekregen van de gemeente Amsterdam. Van Velzen heeft de Openbare Bibliotheek Amsterdam 26 jaar geleid. De bibliotheek zit nu in een nieuw gebouw vlakbij het centraal station. Onder Van Velzens leiding is de bibliotheek uitgegroeid tot een centrum voor kennis, informatie en cultuur. Amsterdam reikt de penning uit aan mensen die veel hebben betekend voor de stad.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden