personalia

TIM KNOL

Arjan Fortuin

Arjen Fortuin is met zijn boek over uitgever Geert van Oorschot genomineerd voor de Biografieprijs 2016. Er is gekozen uit 119 ingezonden biografieën, verschenen tussen november 2013 en december 2015. Op 10 mei 2016 maakt de jury de winnende biografie bekend. Andere kandidaten zijn Léon Hanssen (over Piet Mondriaan), Jeroen Koch (over koning Willem I), Elisabeth Leijnse (over de freules Cécile en Elsa) en Cees Meijer (over Jan de Quay).

undefined

Tim Knol

Singer-songwriter Tim Knol is op 4 mei aanwezig bij de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork. Hij speelt er twee nummers als eerbetoon aan slachtoffers van de Holocaust.

Om de onlangs overleden Jules Schelvis (95) te eren, wordt er ook muziek gespeeld uit 'Er reed een trein naar Sobibor'. Schelvis overleefde zeven concentratiekampen, waaronder Sobibor. In Westerbork vertellen op 4 mei veel betrokkenen hun verhaal over de oorlogsjaren.

Bryan Adams

Bryan Adams weigert op te treden in de Amerikaanse staat Mississippi. De zanger heeft zijn concert in Biloxi afgezegd vanwege nieuwe regelgeving in de staat die vrij spel geeft om homoseksuelen te discrimineren. "Ik kan niet optreden in een staat waar bepaalde mensen hun burgerrechten worden ontzegd vanwege hun seksuele geaardheid", schrijft hij. Bruce Springsteen haalde onlangs een streep door een optreden dat hij zondag zou geven in North Carolina. Die staat nam een wet aan die voorschrijft dat transgenders alleen nog naar de wc van hun originele sekse mogen.

undefined

Josien van Breda

Per 1 mei volgt Josien van Breda directeur Henk Wesselo op als boegbeeld van FNV Zelfstandigen. Van Breda hield zich de afgelopen periode als beleidsadviseur van FNV Zelfstandigen al bezig met de belangenbehartiging van zelfstandigen.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden