personalia

Hashim Khan

Squashlegende Hashim Khan is overleden. Zijn eerste grote zege boekte hij in 1944, toen hij een belangrijk squashtoernooi in Bombay op zijn naam schreef. Er zou een onafzienbare rij overwinningen volgen. Khans vader werkte bij een officiersclub in Peshawar, waar veel Britse militairen squash kwamen spelen. Zo kwam Khan in contact met de sport. In de jaren vijftig won hij liefst zeven keer het British Open. De zevende keer was in 1958, toen Khan al op een leeftijd was waarop de meeste squashspelers allang zijn gestopt.

Hoe oud hij precies was, is onbekend. Hij zou zijn geboren in 1916, maar volgens zijn familieleden is 1 juni 1914 zijn geboortedatum. Dat zou betekenen dat Khan honderd jaar oud is geworden. Toen hij zijn carrière had afgesloten, vertrok hij met zijn gezin - dat uit twaalf kinderen bestond - naar de Verenigde Staten om als squashcoach aan het werk te gaan. Zeven van zijn kinderen werden ook squashspeler.

undefined

Alain Clark

Alain Clark is een van de artiesten die kans maken volgend jaar Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Wenen. Volgens een woordvoerster van de AvroTros is nog niet besloten wie er naar de Oostenrijkse hoofdstad afreist. "Clark is zeker een naam waar we enthousiast over zijn, maar hij is niet de enige over wie we enthousiast zijn." Wie zich nog meer hebben aangemeld, is niet bekend. Het Eurovisiesongfestival is volgend jaar mei.

undefined

Marten Kastermans

Oud-sportbestuurder Marten Kastermans is overleden. Vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse voetbal werd Kastermans in 1990 benoemd tot erelid van de KNVB. Bij de voetbalbond bekleedde hij een hele reeks aan functies. Hij speelde ook een belangrijke rol bij de reorganisatie van de toenmalige Nederlandse Sport Federatie, die daardoor samen kon gaan met het Nederlands Olympisch Comité in NOC*NSF. Kastermans was 89 jaar oud.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden