personalia

Lajos Kalános
De in Hongarije geboren journalist en cameraman Lajos Kalános is dinsdag na een lang ziekbed op 82-jarige leeftijd overleden. Kalános maakte jarenlang reportages voor onder meer het KRO-televisieprogramma 'Brandpunt'. Op 30 maart 1980 was hij in San Salvador als enige camerajournalist aanwezig bij de uitvaart van de vermoorde aartsbisschop Óscar Romero. Daarbij werd geschoten op de rouwende menigte. De beelden die Kalános daarvan maakte, gingen de hele wereld over. Kalános was Ridder in de Oranje van Oranje-Nassau.

Dr. Nick Bos
Nick Bos is benoemd tot de nieuwe vicevoorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Maastricht. Hij treedt op 1 januari in dienst en volgt André Postema op, die na twee termijnen als vicevoorzitter het college van bestuur verlaat. Sinds 2007 is Bos algemeen directeur van de universiteit.

Phil Chevron
Gitarist Phil Chevron van de Iers-Engelse folkpunkband The Pogues is dinsdag op 56-jarige leeftijd overleden. Chevron, die eigenlijk Philip Ryan heette, leed aan kanker. De in Dublin geboren gitarist kwam in 1984 bij de band, die in de jaren tachtig en begin jaren negentig internationale erkenning kreeg met albums als Rum, Sodomy, and The Lash (1985) en If I Should Fall From Grace With God (1988).

Mark van Eeuwen
'GTST'-acteur Mark van Eeuwen (37) krijgt een belangrijke rol in de nieuwe Engelstalige film over de ontvoering van Freddy Heineken. Hij zal in de film te zien zijn naast Oscarwinnaar Anthony Hopkins, die de hoofdrol speelt. Het is voor het eerst dat de oud-acteur van RTL 4-soap 'Goede Tijden Slechte Tijden' een rol speelt in een buitenlandse filmproductie. 'The Kidnapping of Freddy Heineken' wordt de komende maanden opgenomen. De opnames vinden plaats in België, Amsterdam en New Orleans. Wanneer de film in de bioscopen te zien is, is nog niet bekend.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden