personalia

tips: personalia@trouw.nl

Hans Frisch, beeldend kunstenaar, is zondagavond overleden in een verzorgingshuis in Amsterdam. Dat maakte zijn zoon, regisseur Cyrus Frisch, gisteren bekend. Frisch is 71 jaar geworden. Hij was een controversieel kunstenaar en veroorzaakte in 1968 grote opschudding met de 'Levende Opjekten Sjoo', met onder meer een piramide van 50 blote meisjes met rood-wit-blauw beschilderde borsten. Talloze burgemeesters verboden de voorstelling, omdat die strijdig zou zijn met de openbare orde en de zedelijkheid. Later dreef Frisch galerie Etce'tera in Amsterdam, waar onder anderen Herman Brood exposeerde.

Henry McCullough, de Britse popgitarist, is in Londen op 68-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. McCullough speelde bij The Animals en trad met de band van Joe Cocker op op het Woodstockfestival. In 1971 vroeg Paul McCartney hem om bij zijn band Wings te komen spelen. McCullough wordt beschouwd als een van de meest vermaarde gitaristen die de popmuziek heeft gekend.

Clive Dunn, Brits acteur, is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend als de klungelige Lance-Corporal Jack Jones uit de comedyserie Dad's Army, De populaire tv-serie werd van 1968 tot 1977 uitgezonden. Hij stierf aan complicaties na een operatie.

Wim Kuijken (59) ontvangt de eerste Hans Dijkstal Award, de oeuvreprijs voor topambtenaren die een essentiële bijdrage leveren aan de kwaliteit en zichtbaarheid van de publieke sector. Kuijken was onder meer jarenlang secretaris-generaal op verschillende ministeries. Sinds 2010 is hij deltacommissaris, een functie waarin hij verantwoordelijk is voor de waterveiligheid en de zoetwatervoorziening. Naar eigen zeggen kan hij hierin alles toepassen wat hij tijdens zijn 33-jarige carrière in de ambtelijke hiërarchie heeft geleerd.

Midas Boeke (17), leerling van het Berlage Lyceum in Amsterdam, heeft de Speechwedstrijd 'Yes, you can!' gewonnen. De wedstrijd werd ter gelegenheid van de Amerikaanse presidentsverkiezingen georganiseerd door ProDemos en de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Midas hield een vlammend betoog met de titel 'Geef onze kinderen een boek'.

Jurriaan Penders (1976) is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde. Hij is tien jaar praktiserend bedrijfsarts, waarvan de laatste vier jaar als zelfstandige.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden